'Zikir çeken rütbeliler' iddiasına yanıt

Mehmet Ersoy, CHP'li vekil Murat Bakan'a yanıt vererek, "Güvenlik güçlerimizin, ibadetleri ve dini inancı üzerinden yıpratılmasına asla müsaade edilmeyecektir." dedi.

GÜNDEM 23.01.2022, 18:37 24.01.2022, 11:37
'Zikir çeken rütbeliler' iddiasına yanıt

İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy, CHP İzmir Milletvekili Bakan'ın, 'Jandarma Genel Komutanlığı'nda bazı dini yapılanmaların olduğunu ve diğer personelleri kendi bünyelerine katmaya çabaladıkları' iddiasına dair paylaşımda bulundu. 

"Asla müsaade edilmeyecek"

Ersoy, şunları kaydetti:

“'Rüzgarın olmadığı havada dönen fırıldağın muhakkak bir üfleyeni vardır.' sözünde olduğu gibi gerçekle hiç ilgisi olmayan bir iddia ile Bakan’ın da çeşitli bahanelerle, terör mücadelede vatanına, milletine, devletine borcunu ödeyen kahraman güvenlik güçlerimizi bu başarı sebebiyle iftiralarıyla zarar vermek isteyenler tarafından harekete geçirildiği açıkça görülmektedir. Bakan gibiler ve HDP’li dostları her ne kadar üzülseler de güvenlik güçlerimiz kanunlardan, manevi ve milli değerlerinden aldığı ilham ve kuvvetle vatanını savunmayı sürdürecektir. Tamamı iftira ve yalandan ibaret olan bu ve buna benzer iddialarla, görevini icra eden, bu medeniyetin ve milletin çocuklarının, ibadetleri ve dini inancı üzerinden yıpratılmasına asla müsaade edilmeyecektir.”

CHP'li Bakan'ın iddiası

Bakan, Jandarma Genel Komutanlığı'nda bazı dini yapılanmaların olduğunu ve diğer personelleri de kendi bünyelerine almaya çabaladıklarını öne sürmüştü. 

İddialarını soru önergesi vererek TBMM'nin gündemine taşıyan Bakan, İçleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Jandarma İstihbarat Başkanlığı’nın odalarında zikir çeken rütbeliler kimlerdir?" sorusunu yöneltmişti.  

Yorumlar (0)