Zeytinburnu'nda bina çöktü! Gerçek ortaya çıktı!

Zeytinburnu'nda daha önce boşaltıldığı bilinen 5 katlı bina çöktü, olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. Binayla ilgili gerçek ortaya çıktı.

GÜNDEM 06.05.2021, 11:51 06.05.2021, 18:11
Zeytinburnu'nda bina çöktü! Gerçek ortaya çıktı!

Zeytinburnu'nda, daha önce boşaltıldığı öğrenilen 5 katlı bina çöktü. Binayla ilgili önemli bir bilgi de ortaya çıktı.

Çöken binanın enkazı altında park halinde bulunan araçların olduğu görüldü.

Felaketten dönüldü

Mahalle sakini Kadir Yılmaz, dün akşam itibariyle binadan ses geldiğini, komşulara haber vererek binayı boşaltmaya karar verdiklerini söyledi.

Sabah eşyasını almak için binaya girmeye çalıştığı sırada çökmenin olduğunu belirten Yılmaz, geri döndüğünü söyleyerek binanın boş olduğunu bildirdi.

İstanbul Valiliğinden açıklama!

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, sabah saat 10.30’da Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde bulunan 27/3 Sokak’taki 5 katlı bir binanın çöktüğü bildirildi.

Olay yerine AFAD, itfaiye, güvenlik ve sağlık ekipleri gönderilerek bina çevresinde gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığı bildirilen açıklamada,  olay yerinden alınan ilk bilgilere göre çöken binanın yıkılma riski nedeniyle boşaltıldığı ve gelişmelerden kamuoyuna bilgi sunulacağı ifade edildi.

Sahura kadar boşaltıldı

Tehlikeyi fark eden apartman sakinleri depreme dayanıksız binayı sahura kadar terk ettiler. Bu durum bir felaketin yaşanmasının önüne geçti.

Gerçek ortaya çıktı!

Yapımı 1995 yılında olan ve içinde 6 daire ve 1 dükkanın bulunduğu binanın yapı ruhsatının ve iskanının bulunmadığı bilgisi öğrenildi.

Göçük altında kimse yok

Nüfus kayıtlarından bina sakinlerinin tamamına ulaşıldı ve enkaz altında kimsenin bulunmadığı bilgisi doğrulandı.

Çevredeki binalar boşaltıldı

Sabah saatlerinde çöken binanın çevresinde bulunan 4 bina da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce boşaltılarak beton analizleri için işleme başlandı.

AKOM’dan 17, İBB İtfaiye ekiplerinden 30 personel ve 2 arama kurtarma köpeği, UMKE mensubu 6 ve AFAD’tan 14 Personel ve 3 arama kurtarma köpeğinden oluşan ekip binanın enkazındaki çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar (0)