Zerdeçallı ekmek üreten fırıncı taleplere yetişemiyor

Bursa’da şeker hastalarının isteği üzerine zerdeçallı ekmek üretmeye karar veren fırıncılar talep patlaması yaşıyor. Ekmeklere hem şehirden hem de şehir dışından büyük talep geliyor.

GÜNDEM 02.11.2021, 09:28 02.11.2021, 16:14
Zerdeçallı ekmek üreten fırıncı taleplere yetişemiyor

Bursa’ya bağlı Osmangazi ilçesinde fırıncılık yaparak hayatını kazanan Sedat Eren ve Kenan Boran, 15 farklı çeşitte ürettikleri ekmeğe son olarak zerdeçallı ekmeği de ekledi. Tansiyon ve şeker hastalarının büyük rağbet gösterdiği zerdeçallı ekmek satışları adeta patlattı.

Şehir dışından bile talep var

Özel bir makinede üretilen ve 36 saat boyunca yoğurulması gereken zerdeçallı ekmeğe elde edebilmek için ekşi maya hamuru ile zerdeçalı karıştırıyor. Ve zerdeçal hamurunu taş fırında pişiriyor. 700 gram olarak üretilen ekmek 12 lira 50 kuruşdan satışa sunuluyor. Bursa’da büyük ilgi gören ekmeğin ünü yayıldıkça şehir dışından da almak isteyenler oluyor. Fırıncılar, ekmeği şehir dışına kargoyla da gönderiyor.

Bu ekmeği özellikle tansiyon ve şeker hastaları için ürettiklerini söyleyen fırıncılar Sedat Eren ve Kenan Boran, “Biz bu doğal ekmeği üretebilmek için özel makine aldık. Bu makinede 36 saat hamuru yoğurduktan sonra ekşi mayalı bir hamur elde ediyoruz. Bu hamur ile de 15 çeşit ekmek üretiyoruz. Son olarak çeşitlerimize zerdeçallı ekmeği de ekledik. Kısa zamanda çok talep almaya başladı” açıklamasını yaptı.            

                                

Yorumlar (5)
Adem 2 yıl önce
Fırının adresi varmı
Kurban wang 2 yıl önce
İstanbul'dan nasıl sipariş verebilirim?
Sedat eren 2 yıl önce
Bursa reyhan pazarında satış yerimiz var oradan temin edebilirsiniz
Selim 2 yıl önce
Sedat Bey, sipariş vermek için telefon numaranızı, aşağıdaki numarama gönderir misiniz ?
0 543 228 29 13 Selim
mesut 2 yıl önce
fırın nerde ismi ne reyhan pazarında nerede?