Zelenskiy’den NATO’ya sert tepki: 'İnsanlar sizin yüzünüzden ölüyor'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, NATO'nun Ukrayna'yı uçuşa yasak bölge olarak ilan etmeyi reddetme kararının, Ukrayna kentlerinin bombalanmasına yeşil ışık yaktığını ifade etti. Ayrıca Zelenskiy, “Bundan sonra ölecek olan insanların hepsi sizin yüzünüzden ölecek” sözleriyle NATO’ya tepki gösterdi.

GÜNDEM 05.03.2022, 10:12 05.03.2022, 14:01
Zelenskiy’den NATO’ya sert tepki: 'İnsanlar sizin yüzünüzden ölüyor'

Zelenskiy, dün gerçekleştirilen NATO zirvesini, “kafaları karıştıran ve zayıf bir zirve" olarak değerlendirdi. 

“NATO’nun kararı, şehirlerin bombalanmasına yeşil ışık yaktı”

“Avrupa’nın özgürlüğü mücadelesini herkesin en önemli hedef olarak görmediğinin net olduğu bir zirve düzenlendiğini" ifade eden Zelenskiy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“NATO’nun bütün istihbaratı Rusya’nın taarruzu sürdürmek istediğini ve düşmanın planlarını çok iyi biliyor. 9 gündür acımasız bir savaş var; kentlerimizi yok ediyorlar, çocuklarımızı ve insanlarımızı bombalıyorlar. Yeni kayıplar ve saldırıların kaçınılmaz olduğunun farkında olarak NATO, kasıtlı bir şekilde Ukrayna hava sahasını gökyüzünü uçuşa kapatmama kararı aldı. NATO’nun bugün yapabildiği tek şey, tedarik sisteminden Ukrayna için 50 ton dizel yakıt yollamaktı. Muhtemelen yakıt, Budapeşte Memorandumu’nu yakıp biraz daha iyi yanmasını sağlamamız için fakat o (memorandum), zaten bizim için Rus güçlerinin ateşinde yandı. NATO uçuşa yasak bölge kararını reddederek Ukrayna köyleri ve kentlerinin daha çok bombalanması için yeşil ışık yaktı.”

“Bundan sonra ölenler sizin yüzünüzden ölüyor”

NATO’ya yönelik eleştirilerini sürdüren Zelenskiy, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kimi koruyabileceğinizi ve Kuzey Atlantik İttifakı devletlerini koruyabilip koruyamayacağınızı bilmiyorum. Ortak Avrupa mücadelemiz, ortak özgürlüğümüz için dökülen kanımız için gönderdiğiniz litrelerce yakıtla bizden kendinizi koruyamazsınız. NATO devletlerinin, Ukrayna üzerindeki gökyüzünü güya uçuşa kapatmakla NATO'ya karşı Rusya’nın, doğrudan saldırganlığını kışkırtacağına ilişkin bir masal oluşturduklarını düşünüyoruz. Bu, bir hipnoz. Bugünden sonra ölenlerin tamamı sizin yüzünüzden ölüyor." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)