Zelenskiy: "Silahsızların bombalanmasını affetmeyeceğiz"

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, dün akşam yayınladığı mesajda, "Silahsız insanların bombalanmasını affetmeyeceğiz." sözlerini kullandı.

GÜNDEM 07.03.2022, 10:31 08.03.2022, 09:51
Zelenskiy: "Silahsızların bombalanmasını affetmeyeceğiz"

Dün akşam bir mesaj yayınlayan Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarına bir kez daha tepki gösterdi.

“Affetmeyeceğiz!”

Pazar akşamı bir video mesajı yayınlayan Zelenskiy, “Bugün hava savunmamız tarafından Ohmatdet (hastanesi) çevresinde düşürdüğü füzeyi, silahsız sivillerin bombalanmasını, altyapımızın yıkımını asla affetmeyeceğiz. Tanrı da bunu affetmeyecek. Bugün, yarın değil. Asla." açıklamasını yaptı.

Rusya tarafından yapılan ve yalnızca askeri savunma sanayi işletmelerinin hedef alındığı ve bombalandığına ilişkin açıklamalarının "kasıtlı bir cinayet olduğunu" belirten Zelenskiy, bu işletmelerin büyük bir bölümünün on yıllar önce, Sovyetler Birliği sürecinde, kentlerin tam ortasında inşa edildiğini ifade etti. Zelenskiy, "Binlerce insan orada çalışıyor. Yakınlarda yüz binlerce insan yaşıyor. Bu bir kasıtlı cinayet.” sözlerini kullandı.

“Saldırıyı kimin hazırladığını biliyoruz”

Bu açıklamalara, Batılı liderlerin herhangi bir tepki göstermediğine dikkat çeken Zelenskiy, “Yarın en azından Batı bunu görecek, tepki gösterecek ve açıklamalar söyleyecek. Tam olarak bu saldırıyı kimin hazırladığını biliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Ayrıca Zelenskiy, Rusya'nın saldırıları karşısında direnen Çernigiv, Harkiv, Mariupol, Volnovaha ve Gostomel’e "Kahraman Şehir" unvanının verilmesini, Rusya tarafından gelen saldırılara karşı direnen bazı kentlerin yöneticilerinin de "Bogdan Hmelnitskiy" ve “Cesaret" nişanlarıyla ödüllendirmesine karar verdiğini bildirdi.

Yorumlar (0)