Zelenskiy: Saklanmıyorum ve kimseden korkmuyorum!

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimde gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy savaş çıktığından beri ilk defa başkanlık ofisinde yer alan masasının başından halka seslendi.

GÜNDEM 08.03.2022, 09:58 09.03.2022, 17:45
Zelenskiy: Saklanmıyorum ve kimseden korkmuyorum!

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ülkede yaşanan çatışmalar devam ederken Rusya’ya yönelik uygulanan yaptırımlar sonucunda Rusya dünyada en çok yaptırım uygulanan ülke konumuna geldi. Savaşın başından beri sık sık gündeme gelen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ilk defa başkanlık ofisinde yer alan masasının başından halka sesleniş yaptı.

Düşmanın izini yok edeceğiz

9 dakikalık bir video ile seslenişte bulunan Zelenskiy şu ifadelerde bulundu:

Eskiden pazartesi günlerinin zor bir gün olduğunu dile getirirdik. Ülkemizde artık savaş var ve bizim için artık tüm günler pazartesi. Gecemizin ve gündüzümüzün böyle olmasına alıştık. Mücadelemizin ve savunmamızın 12’nci günündeyiz. Şu an herkes olması gerektiği yerde. Ben Kiev’deyim ve ekibim de benimle birlikte Kiev’de. Düşmanın bombalarla ve silahlarla getirdiği hüzün ve nefret ülkemizde kalmayacak. Bunun bütün izlerini yok edeceğiz. Bu nefret bize ait değil o yüzden onun izini bırakmayacağız. Her şeyi yeniden yapılandıracağız. Düşmanın yok ettiği şehirleri Rusya’da yer alan herhangi bir şehirden daha iyi duruma getireceğiz.

Saklanmıyorum ve kimseden korkmuyorum

Rusya insani koridor açacağını dile getirmişti ama maalesef böyle bir şey yapılmadı. Sadece medya için belirli bir alan ayrıldı. Görüşmelerin üçüncü turu Belarus’ta yapıldı. Bunun son tur olduğunu dile getirmek isterdim ama maalesef böyle olmadı. Bu nedenle iletişim ve diyalogla sonuç bulmaya çalışacağız. İnsanlarımıza barışın nasıl tahsis edileceğini göstereceğimiz bir yol bulana kadar görüşmelerimize devam edeceğiz. Şu an tek bir şey söylemek istiyorum. Kiev’de kalmaya devam ediyorum. Saklanmıyorum ve kimseden de korkmuyorum.

Yorumlar (0)