Zelenskiy Rus ordusuna katılacak askerlere çağrıda bulundu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Telegram hesabı üzerinden gerçekleştirdiği bir paylaşımda savaşın 22’nci gününü değerlendirirken Rusya’nın paralı asker topladığını ifade etti. Zelenskiy paralı askerlere bir çağrıda bulunarak uzun bir ömrün paradan daha değerli olduğunu ifade etti. Öte yandan Ukrayna Genelkurmayı da Rusya’nın Beşşar Esed yönetimine ait ordulardan bine yakın asker topladığını açıkladı.

GÜNDEM 18.03.2022, 09:34 19.03.2022, 12:58
Zelenskiy Rus ordusuna katılacak askerlere çağrıda bulundu

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan çatışmaların 22. günü yaşanırken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Telegram hesabı üzerinden gerçekleştirdiği görüntülü bir paylaşımda savaşın gidişatını değerlendirerek dünyanın en büyük ordularından birine karşı mücadele ettiklerini belirtti. Rus birliklerinin bazı ülkelerden paralı asker topladığını belirten Zelenskiy paralı askerlere uyarılarda bulundu. Zelenskiy bu kararın paralı askerler için alınacak en kötü karar olduğunu ve uzun bir ömrün paradan daha kıymetli olduğunu dile getirdi.

Rus annelerine seslendi

Rusya’da yaşayan annelere de seslenen Zelenskiy şu ifadelerde bulundu:

Oğlunu Ukrayna’ya karşı savaşmak için Rusya ile birlikte gönderen aileler çocuklarının nerede olduklarını kontrol etmeliler. Binlerce asker esir düştü ve 13 binden fazlası da öldürüldü. Biz bu savaşın yaşanmasını istemiyoruz. Bizim istediğimiz sadece barış.

“Tüm parlamentolarla konuşacağım”

Zelenskiy ayrıca dün Almanya Parlamentosu ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ve Alman milletvekillerine bir Ukraynalı ve bir Avrupalı olarak hitap ettiğini vurguladı. Almanlar için son yıllarda enerji ve ekonomi konularının öncelikli olduğunu ama bunun artık değiştiğini vurgulayan Zelenskiy şu sözleri kaydetti:

"Almanların görüşlerinin değiştiğini fark ediyoruz ve bu durum oldukça önemli. Almanların büyük bir çoğunluğunun eski politikaların değiştirilmesi için nasıl çaba harcadığının farkındayız. Almanya yeni bir yol arayışı içinde."

Zelenskiy öte yandan Ukrayna’da yaşananları tüm dünyaya duyurma adına diğer ülkelerin parlamentolarıyla da görüşmeler gerçekleştireceğini belirtti. Hükümet olarak ekonomiyi canlandırmak adına önemli adımlar attıklarını ve yakın bir zamanda iş dünyasını da yakından ilgilendiren faydalı paketlerin açıklanacağını belirtti.

Ukrayna Genelkurmayı Rusya’nın Suriye’den asker topladığını açıkladı

Öte yandan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından da ilginç bir açıklama geldi. Ülkeye karşı savaş açan Rus ordusunun Suriye’de yer alan Beşşar Esed yönetimindeki bin askeri topladıklarını açıkladı. Yapılan açıklamada Rus birliklerinin oldukça büyük kayıplar verdikleri vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri yaşadığı ağır kayıpların ardından personel kaybını telafi etmek adına önlemler almaya başladı ve şu anda Beşşar Esed ve Hizbullah yönetimindeki ordulardan bine yakın gönüllü savaşçı topladı. Elde edilen bilgilere göre bu askerler Ukrayna ile savaşmaya değil iş gezilerini kullanarak Avrupa’ya ulaşmak için geliyorlar.

Yorumlar (0)