Zelenskiy: Müzakere sözde kaldı! Bu geri çekilme değil savunma başarısı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy açıklamalarda bulunarak kimsenin vaatlerine ve sözlerine güvenmediklerini açıkladı.

GÜNDEM 31.03.2022, 09:26 31.03.2022, 17:55
Zelenskiy: Müzakere sözde kaldı! Bu geri çekilme değil savunma başarısı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy açıklamalarda bulundu. Zelenskiy İstanbul’da yapılan görüşmeler sonucunda Rusya Savunma Bakanlığı’nın Rusya’nın Çernihiv ve Kiev kentlerine düzenlediği saldırıları azaltma sözüne rağmen saldırıların devam ettiğini vurgulayarak sözlerine şu şekilde devam etti:

Şu an devam eden bir müzakere süreci mevcut ama bunlar oldukça boş sözler. Şimdiye kadar bir geçerliliği olmadı. Rus birliklerinin Çernihiv ve Kiev’den çekildiğine dair bazı sözlerin yanında başka sözler de mevcut. İddialara göre işgalciler bu bölgelerdeki faaliyetlerini azaltacaklar. Bunun bir oyalama değil çekilmenin nihai sonucu olduğuna inanıyoruz. Savunucularımızın çalışmalarının neticesi. Ancak bunun yanı sıra Donbas bölgesinde Rus birliklerinin çoğaldığını da gözlemliyoruz. Bunun için de hazırlıklarımız sürüyor. Kimseye bu konuda inanmıyoruz. Savaş bölgesinde gerçek bir durum var. En önemlisi de hiçbir şeyden vazgeçmeyecek oluşumuz. Halkımız ve topraklarımızın her parçası için mücadele etmeye devam edeceğiz.

ABD’ye teşekkür

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile bir görüşme gerçekleştirdim. Oldukça detaylı olan bu gelişme yaklaşık olarak 1 saat sürdü. 500 milyon dolar değerindeki bütçe desteği ve 1 milyar dolar değerindeki insani yardım desteği için Amerika Birleşik Devletleri’ne teşekkür ettim. Şu an oldukça kritik bir dönemde olduğumuzu ve Ukrayna’nın neye ihtiyacı olduğunu belirttim. Amerika Birleşik Devletleri’nin ilkeli desteğine sahibiz ve şu an Ukrayna’ya yardım etmek demokratik dünyanın gücünü göstermesi açısından oldukça önemlidir. Eğer demokrasi ve özgürlük adına savaşacaksak bu zor zamanlarda yardım talep etme hakkımız bulunuyor.

Temaslar sürüyor

Zelenskiy ayrıca Norveç parlamentosu ile görüşmesinin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht prensi ve Mısır Cumhurbaşkanı ile de görüşmeler gerçekleştirdiğini belirterek haklılıklarının göstermek adına bu tür görüşmelere devam edeceğinin de altını çizdi.

Yorumlar (0)