Zelenskiy, dünyaya seslendi: 'İki şeye ihtiyacımız var...'

Ukrayna lideri Zelenski, Buça'da yaşanan sivil katliamın ardından Rus birliklerinin taktik değiştirdiğini iddia etti. Zelenski, "İşgal altında bulunan bölgelerin bodrumlarından ve sokaklarından Rusların, öldürülen Ukraynalıları temizlemeye çalıştığını biliyoruz. Fakat sorumluluktan kaçamazlar" sözlerini kullandı. Öte yandan Zelenskiy, "Gerçekten ihtiyacımız olan şey, Rusya’ya yönelik acı verici bir yaptırım ile silah tedariki…” açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 07.04.2022, 09:48 07.04.2022, 17:02
Zelenskiy, dünyaya seslendi: 'İki şeye ihtiyacımız var...'

Ukrayna Lideri Zelenski, Buça şehrindeki olayların ardından Rus ordusunun taktik değiştirdiğini ve işgal girişiminde bulundukları bölgelerde, suçların kanıtlarını yok etmek için uğraştığını dile getirdi.

“Ruslar taktik değiştirdi”

Bir video mesaj paylaşan Zelenski, Buça’da yaşananların ardından tüm dünyanın, Rusya’ya yönelik tutumunun değiştiğini söyledi.

Bu olayın ardından Rus birliklerinin, işledikleri suçların kanıtlarını yok etmek için uğraştığına vurgu yapan Zelenskiy, "Buça'nın ardından Rusya taktik değiştirdi. Katledilen Ukraynalıları işgal altında bulunan bölgelerin bodrumlarından ve sokaklarından temizlemeye çalıştığını öğrendik. Fakat sorumluluktan kaçamazlar. Binlerce vatandaşımızın zaten kayıp olduğunu biliyoruz" açıklamasını yaptı.

Zelenskiy, görgü tanıkları, uydu gözetimi ve objektif bir soruşturma sayesinde Rusya’nın Ukrayna’daki savaş suçlarını gözler önüne serebilecekleri ve hakikat arayışına devam edeceklerini kaydetti.

“Rus petrolünü tüm dünyanın reddetmesini sağlayacağız”

Bugün Batılı devletlerin Rusya’ya yönelik yeni yaptırım paketini açıkladığını ve yaptırımların etkisinin yeterli olmadığını belirten Zelenskiy, "Uluslararası finans sisteminden Rus bankacılık sisteminin tamamıyla engellenmesi ile ilgili ısrara devam edeceğiz. Öte yandan demokratik dünyanın, Rus petrolünü reddetmesini sağlayacağız" açıklamasını yaptı.

"İki şeye ihtiyacımız var..."

Savaşı durdurmak için daha fazla şeyin yapılması gerektiğine dikkat çeken Zelenskiy, "Gerçekten ihtiyacımız olan şey, Rusya’ya yönelik acı verici bir yaptırım ile silah tedariki… Aksi takdirde Rusya, Donbas’ta yeni bir kanlı dalga için bunu bir izin olarak değerlendirecektir" sözlerini kullandı..

‘Güvenli alanlarda ekonomik faaliyetleri canlandırma’ kararı

Öte yandan Zelenskiy, ekonomik faaliyetleri güvenli bölgelerde tekrar canlandırma kararı aldıklarını söyleyerek "Düşmanla doğrudan çatışma riskinin olmadığı alanlardaki bütün topluluk liderlerini, ekonomik faaliyetleri tekrar başlatmak için insanların, çalışmalarına geri dönüp gerekli olan işleri yapmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

“Rusya, taarruza hazırlanıyor”

Karşı cephenin, muharebe gücünü arttırarak tekrar taarruz operasyonlarına hazırlandığını belirten Zelenskiy, "Geri çekilmeyeceğiz ve savaşacağız. Ciddi anlamda Rusya, barışı arayana kadar ülkemizi savunmak için bütün seçenekleri değerlendireceğiz" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)