Zelenskiy'den tüm dünyaya petrol çağrısı: "Vazgeçin"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın sonsuza dek Ukrayna'yı kaybettiğini söyleyerek, "Rusya, bütün dünyayı kaybetti ve hiçbir yerde artık kabul görmüyor." sözlerini kullandı. Zelenskiy, ayrıca Batı tarafından uygulanacak olan yaptırımların, Rus petrolünü de kapsaması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 16.04.2022, 10:11 16.04.2022, 10:58
Zelenskiy'den tüm dünyaya petrol çağrısı: "Vazgeçin"

Telegram hesabından video mesaj yayınlayan Zelenskiy, 24 Şubat’ta Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşa ilişkin açıklama yaptı.

Rus ordusunun, Ukrayna'nın Herson ve Zaporijye bölgelerindeki sivillere karşı "terör" eylemlerinde bulunduğunu belirten Zelenskiy, "İşgalciler, Ukrayna askeriyle ya da devlet kurumlarıyla ilişkisi olan her bir insanın peşine düşerek, bunun, bölgeyi kontrol altına almalarını kolaylaştıracağını düşünüyor. Onlar, ciddi bir yanlışlık yapıyor ve kendilerini kandırıyorlar." sözlerini kullandı. Zelenskiy, Ukrayna toplumunun Rusya'yı ciddiye almadığına dikkat çekerek "Rusya, sonsuza kadar Ukrayna'yı kaybetti. Rusya, bütün dünyayı kaybetti ve hiçbir yerde artık kabul görmüyor." şeklinde konuştu.

 "918 yerleşim birimi Ukrayna'da işgalden kurtarıldı"

Ukrayna'da barışın önemine dikkat çeken Zelenskiy, bu konuda Ukrayna ordusunun başarıyla görevini yerine getirdiğine dikkat çekti. 918 yerleşim biriminin Ukrayna'da "işgalden" kurtarıldığı bilgisini aktaran Zelenskiy, Mariupol şehrindeki sivillerin kurtarılması için her şeyi yaptıklarını belirtti.

"Rus petrolünden vazgeçilmeli"

Zelenskiy, Rusya'ya karşı yaptırımlara vurgu yaparak, "Fakat bu, Rus askeri makinesinin harekatlarının durdurulması için hiç yeterli değil. İleriki dönemde Rusya'ya uygulanacak yaptırımlar, Rus petrolünden vazgeçilmesini de kapsamalıdır. Dünya, Rus enerjisi için ödenen paranın demokrasiye zarar verdiği konusunda birleşmelidir." sözlerini kullandı.

Rusya'nın ekonomi sisteminin tam anlamıyla bloke edilmesi gerektiğini söyleyen Zelenskiy, bu durumun savaşı sonlandırabileceğini kaydetti.

Yorumlar (0)