Zelenskiy'den Putin'e teklif!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, son olarak Rusya'ya 'esir değişimi' teklifi yaptı. Zelenskiy, gözaltına alınan Rus yanlısı ünlü siyasetçi Medvedçuk'a karşılık Rusya'nın esir olarak tuttuğu Ukraynalıların serbest bırakılması yönünde teklif sundu.

GÜNDEM 13.04.2022, 08:33 13.04.2022, 16:17
Zelenskiy'den Putin'e teklif!

Ukrayna Lideri Zelenskiy, Rusya Lideri Putin'e yakınlığıyla bilinen ve dün gözaltına alınan ana muhalefet partisi lideri V. Medvedçuk'u, Rusların elinde esir olarak tutulan Ukraynalılarla değişimi tavsiye etti.

Esir değişimi teklifi

Savaşın 48. gününü video mesajında değerlendiren Zelenskiy, Ukrayna’ya saldırıda bulunan Rusya'nın ciddi kayıplar verdiğini hatırlattı.

Rusların birkaç gün içinde Ukrayna'yı işgal etmeyi planladığını ancak 48 saatlik planlarının 48 güne çıktığını belirten Zelenskiy, "Bu 48 günde Rus ordusu, Sovyetler Birliğinin 10 yıl içinde Afganistan'da ve Çeçenistan'da yaşanan 2 savaşta, kaybettiğinden daha çok kayıp verdi" sözlerini kullandı.

Zelenski, ayrıca Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından özel bir operasyon sonucunda gözaltına alınan Medvedçuk'la ilgili açıklama yaptı.

Medvedçuk'un 48 gün boyunca gizlenmeyi başardığını fakat sonunda yakalandığını belirten Zelenskiy, "Rusya’ya, Rusların elinde esir olarak tutulan Ukraynalılarla Medvedçuk'u değişmeyi öneriyorum. Ordumuz da bu ihtimali göz önünde bulundursun" şeklinde açıklama yaptı.

Medvedçuk kimdir?

Ukrayna'nın en büyük 2’nci partisi olarak tanınan Yaşam İçin Muhalefet Platformu'nun lideri Medvedçuk, 2021’in Mayıs ayında devlete ihanet gerekçesiyle ev hapsi cezası almıştı.

Medvedçuk'un, Ukrayna’daki savaşın başlamasından sonra ev hapsinden kaçtığı öne sürülmüştü.

Yorumlar (0)