Zelenskiy'den Erdoğan'a teşekkür!

Zelenskiy, Twitter'dan yaptığı paylaşımda Libya'da alıkonulan Ukrayna vatandaşı denizcilerin tahliye edilmesine katkısı sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

GÜNDEM 08.01.2021, 15:55 09.01.2021, 15:24
Zelenskiy'den Erdoğan'a teşekkür!

Twitter'dan paylaşımda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 5 sene boyunca Libya'da alıkonulan Ukrayna vatandaşları Kaptan Hayyam Tankeri'nin mürettebatı olan denizcilerin Ukrayna'ya dönüşünden son derece memnun olduklarını ifade etti.

Ukrayna'nın alıkonulan vatandaşlarını 5 yıl boyunca hiç unutmadığının ve bundan sonra da zor durumda bırakmayacağının altını çizen Vladimir Zelenskiy, Ukrayna vatandaşlarının tahliyesi konusundaki yardımları sebebiyle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettar olduğunu ve kendisine özellikle teşekkür ettiğini ifade etti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı daha önce yaptığı açıklamada 7 Ocak 2021 tarihinde, 2016'da Libya deniz sahasında alıkonulan ve içinde 4 Ukraynalı mürettebatın olduğu Kaptan Hayyam Tankeri'nin serbest kalacağını ve vatandaşların Ukrayna'ya da dönüş yapacağını bildirmişti.

Yorumlar (0)