Zelenskiy böyle seslendi: "Ruslar kaybedecek! Kimse bunun karşısında duramaz…"

Yeni bir açıklamayla kameraların karşısına çıkan Ukrayna lideri Zelenskiy, Ukrayna savunması karşısında Rusya'nın direnemeyeceğini ve Rusların kaybedeceğini ifade etti.

GÜNDEM 05.03.2022, 16:25 05.03.2022, 16:38
Zelenskiy böyle seslendi: "Ruslar kaybedecek! Kimse bunun karşısında duramaz…"

Ukrayna lideri Zelensky, Ukrayna’nın Rusya saldırıları ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

“Takvimi dikkate almadan zafere yürüyoruz”

Saldırıların 10. gününde ‘milli savaş’ın sürdüğüne dikkat çeken Vladimir Zelensky, 7-24 ülkelerini savunduklarını ifade etti ve şunları söyledi:

“Bizim için gün ve gece sonsuz gibi görünüyor. Bugün cumartesi fakat bu bizim için bir şey ifade etmiyor. Savaşta pazartesi, perşembe veya cumartesi hep aynı. Tüm bu günler bizim için daima eşit çünkü aynı şekilde her gün vatanımızı savunmaya gayret ediyoruz. Vatanımız için bu konuda izin, hafta sonu bilmiyor ve takvime bakmıyoruz. Yalnızca zafere yürüyoruz. Dün Fransa Polonya Cumhurbaşkanı Duda ve Cumhurbaşkanı Macron ile görüştüm. Bu sebeple onlara minnettarım." şeklinde konuştu.

“Vatandaşlarımıza çok yakında ‘Ukrayna’ya dönün’ diyeceğiz”

Ukrayna’daki insani krizi çözmek için ciddi bir kararlılık için olduklarını ifade eden Zelensky, şöyle konuştu:

”Vatandaşlarımıza çok yakında ‘Ukrayna’ya dönün’ diyeceğiz. Romanya’dan, Polonya’dan ve bütün ülkelerden evinize dönün diyebileceğiz çünkü çok yakında tehlike kalmayacak. Biz geleceğimizi düşünüyoruz. Dünyanın tüm finansal kurumları ile görüşme halindeyiz. Onlarca milyon doların Ukrayna’yı tekrar kurmak için verileceği hususunda anlaştık. Avrupa Birliği’ne girme ile ilgili konuşmalarımızı sürdürüyoruz. Yine dün milyonlarca kişi Ukrayna’yı desteklemek amacıyla sokaklara indi. ABD’lilerin yüzde 74’ü, Ukrayna hava sahasının kapatılmasını ve yaptırımların Rusya’ya karşı daha sıkı olmasını istiyor.” 

“Her bir Ukraynalı ile fazlasıyla gurur duyuyorum”

Sözlerini sürdüren Zelenskiy, “ABD’deki benzer durumlar eminiz ki başka demokratik ülkelerde de mevcut. 10 bine yakın Rusya askeri şu ana kadar öldürüldü. Bu çok kötü bir durum, onlar da 18-20 yaşında genç çocuklar. Niye öldüklerini bile bilmiyorlar, ne için savaştıklarını ve yabancı topraklara niye gittiklerini fark etmediler. Bu insanlara Rusya, ölümden başka bir şey de verebilirdi. Bugün Ukrayna halkı, işgalcilerle karşı karşıyadır. Her bir Ukraynalı ile bugün gurur duruyorum.” şeklinde konuştu.

“Rusya kaybedecek”

Kuşatma altında bulunan şehirlerdeki insanları kurtarmak için çaba harcadıklarını ifade eden Zelenskiy, "Tabii ki Ruslar kaybedecek. Vatanını silahsız ve böyle güçlü bir şekilde savunan insanların karşısında hiç kimse duramaz. Bugün biz kuşatma altında bulunan kentlerimiz için çok kaygılanıyoruz. Özellikle o bölgedeki yaşlıları ve kadınları kurtarmak için çaba harcıyoruz. Herkes kendi kentini savunmalı. Bizim açımızdan ne gerekiyorsa şu an hepsini yapıyoruz. Müzakere görüşmelerinde ilerleme sağlar mıyız şu an bilmiyoruz." dedi.

Yorumlar (0)