"Zap temizlendi" diyen Akar: 37 bin 886 terörist etkisiz!

Teröre karşı verilen mücadeleden bahseden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün Suriye'nin kuzeyinde 19 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. "Zap, teröristlerden arındırıldı." diyen Akar, 2015'ten bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı.

GÜNDEM 23.05.2023, 15:19 23.05.2023, 15:32 Hakan Öksüz
"Zap temizlendi" diyen Akar: 37 bin 886 terörist etkisiz!

Kayseri Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen "Terörle Mücadele ve Suriye Meselesi Konferansı"na katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terör belasını ülke gündeminden tamamen çıkarmak için çalıştıklarını kaydetti. 

Teröristlerin Irak ile Suriye'nin kuzeyinde yer alan "girilemez" dediği yerlere girdiklerini belirten Akar, "İnlerini başlarına yıkmaya devam edeceğiz. Son bir ayda 126, dün de Suriye'nin kuzeyinde 19 teröristi etkisiz hale getirdik." dedi.

"Zap, teröristlerden arındırıldı"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin adeta iğneyle kuyu kazar gibi teröristlerin bütün inlerine girdiğini vurgulayan Bakan Akar, "Bütün mağaralar yok ediliyor. Zap, teröristlerden arındırıldı. Hudutlarımızda ciddi bir güvenlik koridoru oluşturduk. Tamamen kontrol altında bölge. Bununla birlikte bu işin bitmediğini söylememiz gerekiyor. Son terörist yok edilinceye kadar bitmez." ifadelerini kullandı.

"Temmuz 2015'ten bu yana 37 bin 886 terörist etkisiz"

Terör örgütü PKK'nın çöküş halinde olduğunu ifade eden Akar, "Elebaşları panik halinde. Operasyonların durdurulması için ne yapacaklarını şaşırdılar. Bazı ülkelerden ve gruplardan silah alıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, onları kazdıkları çukurlara gömmeye devam edeceğiz. 24 Temmuz 2015'ten beri etkisiz hale getirilen terörist sayısı 37 bin 886'ye çıktı. Terör örgütüne katılım yok denecek kadar azaldı." vurgusunu yaptı.

"O bölgedeki etnik ve dini ayrışmalarla ilgilenmiyoruz"

Suriye ile Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı duyduklarını belirten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Teröristlerden başka hedefimiz yok o bölgelerde. Etnik ve dini ayrışmalarla ilgilenmiyoruz. Teröristleri ortadan kaldırma hedefine kilitlendik. Bu mücadelemizi Kürt kardeşlerimize yapıyormuşuz gibi bir hava oluşturuldu dış basında. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Türkler ve Kürtler yüzlerce yıldır birlikte yaşıyor. Bu beraberliği kimse bozamaz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)