Zaman Gazetesi yazarları yeniden yargılanıyor 

FETÖ davası kapsamında kapatılan terör örgütü destekçisi Zaman Gazetesi yazarları yeniden yargılanıyor. Mahkeme ara kararına göre Mehmet Özdemir hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Dava, ileri bir tarihe ertelendi.

GÜNDEM 13.04.2021, 15:31 14.04.2021, 09:29
Zaman Gazetesi yazarları yeniden yargılanıyor 

Fethullahçı Terör Örgütü’nün basılı yayın organı olarak bilinen Zaman Gazetesi, FETÖ mensuplarının yargılanması davalarının başlangıcında kapatılmıştı. “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasından yargılanan gazete yazarları Mümtazer Türköne, Şahin Alpay ve Ali Bulaç hakkında hapis kararı verilmişti. Gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Mehmet Özdemir’in ise beraatına hükmedilmişti. 

Yargıtay, kararı bozdu

Dava sırasında verilen kararları bozan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, “eksik inceleme” sebebiyle Mümtazer Türköne’nin tahliyesine hükmetmişti. 

İstambul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yeniden görülen duruşmada hazır bulunan Mümtazer Türköne, Şahin Alpay ve Ali Bulaç hakkında tekrar yargılama yapıldı. Mehmet Özdemir ise sebep belirtmeksizin duruşmaya katılmadı.



“Ben örgüte üye de olmadım yardım da etmedim”

Sanıklardan Mümtazer Türköne, önceden “terör örgütü üyeliği” hakkında, şimdi ise “örgüte yardım ve yataklık yapmak” hakkında yargılandığını söyleyerek “Ben örgüte üye de olmadım yardım da etmedim. Beraatımı istiyorum.” şeklinde konuştu.

Sanıklardan Şahin Alpay ise Yargıtay'ın dava bozumuna uyulmasını, herhangi bir suç işlemediğini belirterek beraatını istedi.

Sanık Ali Bulaç, silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık suçunu reddederek “55 senedir yazarım ve suçsuzum. Şu yaşımda bile hapis yatmaktan şikayetçi değilim. Bu benim günahlarımın bedeliydi.” şeklinde savunma yaptı.

Ara kararını çıkaran mahkeme, duruşmaya gelmeyen sanık Mehmet Özdemir için yakalama emri verirken gazeteci Hüseyin Gülerce’nin de tanık olarak dinlenmesine hükmetti. Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi. 

Yorumlar (0)