Yüzlerce yıllık tarihi bina yıkıldı: İtfaiye eri, son anda kurtuldu! İşte o anlar...

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan hanlar bölgesindeki yüzlerce yıllık tarihi bina, meydana gelen yangın sonucunda yıkıldı. İtfaiye personeli ise son anda yanarak yıkılan binanın altında kalmaktan kurtuldu. Yaşananlar ise saniye saniye kameralara yansıdı. 

GÜNDEM 31.05.2022, 10:08 01.06.2022, 10:18
Yüzlerce yıllık tarihi bina yıkıldı: İtfaiye eri, son anda kurtuldu! İşte o anlar...

Yangın, 05.30 civarında Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde meydana geldi. 

Yangın, tarihi binayı kül etti

İddiaya göre, hanlar bölgesinde yer alan yüzlerce yıllık tarihi binada, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa süre içinde büyüyen yangın, binanın her tarafını sardı. Alevleri gören vatandaşlar, hemen durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, binanın yıkılma tehlikesine karşı güvenlik önlemi alırken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri de yangına müdahale etti. 

Yangın esnasında 2 katlı tarihi bina çöktü. 1 saatlik söndürme çalışmalarından sonra yangın tamamen kontrol altına alınırken, çevresindeki 14 yüzyıldan kalma tarihi cami ise zarar görmedi. 

İtfaiye personeli son anda kurtuldu

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor. Ayrıca yangına müdahale eden bir itfaiye personeli, son anda yıkılan tarihi binanın altında kalmaktan kurtuldu. 

Yorumlar (0)