Yurt genelinde 19 Mayıs kutlamaları

102 yıl önce Cumhuriyete giden yolda kurtuluş destanın başlangıcı olan 19 Mayıs günü salgının gölgesinde de olsa yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor… İşte yurttan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamalarında kareler...

GÜNDEM 19.05.2021, 12:54 19.05.2023, 10:37 Hanife
Yurt genelinde 19 Mayıs kutlamaları

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 102 yıl Önce Samsun’a giderek yaktığı özgürlük ateşi koronavirüs tedbirleri kapsamında yurdun dört bir yanında coşkuyla ve gururla kutlanıyor. İşte sabah saat 09.00'da başlayan 19 Mayıs kutlamalarında yurttan kareler…

SAMSUN

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919'da Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak üzere Samsun'a ilk adımı attığı yer olan Tütün İskelesi'nde, deniz ve kara askerleri, Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının karaya çıkışını canlandırdı. Törende, askerlerin ellerinde karaya çıkarılan Türk bayrağı, izci kıyafetli öğrenciler arasında değişimin yapılmasının ardından Bandırma Vapuru'na götürüldü.



Samsun’daki törene başta Vali Zülkif Dağlı, olmak üzere CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.



ANKARA

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 81 il ile Kıbrıs'tan gelen sporcular ve beraberindeki heyetle Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı. 



Beraberindeki heyetle Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine gelen Bakan Kasapoğlu, mozoleye çelenk bırakmanın ardından saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu. Kasapoğlu törenin ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti ve burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, deftere şu ifadelere yer verdi:

Defteri imzaladıktan sonra 81 il ile Kıbrıs'tan gelen sporcular, Türk bayraklarını taşıyan gençler ve beraberindeki heyetle Anıtkabir'in önünde hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Kasapoğlu daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katıldığı DIGIAGE Oyun Senaryonu Geliştirme Kampı'na online olarak bağlanarak gençlerle buluştu.

İSTANBUL

İstanbul’da 19 Mayıs töreni ise Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı önünde düzenlendi.

Kutlamalara, başta İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, İl Müdürü Hacıcaferoğlu anıta çelenk sunmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Resmi törenin ardından Cumhuriyet Anıtı'na İBB Başkanı İmamoğlu ve siyasi partilerin temsilcileri anıta çelenk sundu.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan İmamoğlu, genelge gereği tek çelenkle tören düzenlendiğini belirterek, 9-10 yıl önce alınmış olan bu kararın, yanlış olduğunu bu karardan geri dönülüp bayramların tüm toplum katmanlarının bir araya gelip beraber kutlandığı bir biçime dönüşmesi gerektiğini dile getirdi.

ADANA

Adana'da düzenlen törenin ardında  gençlere seslenen İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Çintimar, şu ifadelere yer verdi:

"Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan hoşgörü, sevgi ve barış anlayışı ile tüm sıkıntıları çözerek, birlik içinde, geleceğin lider ülkesi Türkiye'yi daha güçlü bir hale getireceksiniz. Sizlerin de 'Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır' sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur." 



BATMAN

Batman'da ise Valilik bahçesinde tören düzenlendi. Salgın tedbirleri dolasıyla sınırlı katılımla gerçekleştirildi.


KONYA

KARAMAN

ADIYAMAN

SİVAS

ORDU

Yorumlar (0)