Yurt genelinde 19 Mayıs coşkuyla kutlanıyor

103 sene önce Cumhuriyet adına giden hedefte kurtuluş destanını yazmanın ilk adımlarının atıldığı 19 Mayıs günü pandeminin bitişiyle beraber yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanmaya başladı. İşte yurdun her bir yanından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları…

GÜNDEM 19.05.2022, 11:10 19.05.2022, 13:51
Yurt genelinde 19 Mayıs coşkuyla kutlanıyor

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 103 sene önce ilk adımını atarak önderliğini yaptığı özgürlük ateşi covid-19’un bitmesiyle beraber daha rahat bir şekilde kutlanıyor. Günün erken saatlerinde gerçekleştirilen kutlamalardan görüntüler…

Samsun

Samsun’da 19 Mayıs kutlamaları başladı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Samsun'da bulunan Onur Anıtı'na çelenk konuldu.

Bu senede 19 Mayıs büyük bir coşkuyla karşılandı. Samsun’da kutlamalar daha öncesinde de başlamıştı. Bugünde devam eden coşku 19 Mayıs 1919'da Büyük Öncü Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kurtuluş Mücadelesinin başlatıldığı Samsun'da büyük etkinliklerle kutlanıyor. Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103. senesi kutlanırken, kutlama görüntüleri renkli anlar yaşattı.

Samsun’a atılan adımın haklı gururu yaşanıyor

Gerçekleştirilen tören merasimi, Atatürk Anıtı'na çelenk götürülmesiyle başladı. Öncelikle saygı duruşu yapıldı, sonrasında da İstiklal Marşı'nın okundu. Törenin sonrasında kutlamalarla ilgili konuşan Spor ve Gençlik Bakanlığı İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, 103 sene öncesinde Samsun’a atılan bu adımın gururunu hissettiklerini belirtti.

Atalarımızdan gençlerimize miras kalan değerler: Mücadele ve zafer

İsmail Kasapoğlu, kutlamaları sadece 19 Mayıs’ta değil tüm bir aya genişlettiklerine dikkat çekerek, "Hedefimiz atalarımızın o şartlarda gösterdikleri mücadeleyi ve elde ettikleri zaferi ileride ki nesillere en harika şekilde geçirebilmek. Tüm Türkiye’nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum" dedi.

Gerçekleştirilen etkinliğe CHP Samsun Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu ve Kemal Zeybek, Samsun Baro kurum müdürleri ile Başkanı Pınar Gürsel Yıldıran, siyasetçi il başkanları ve halk katılım sağladı.

Ankara

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Anıtkabir'de tören gerçekleştirildi. Kurtuluş Mücadelesinin başlamasını sağlayan Türkiye’nin kurucusu Büyük Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a adım atışının 103. senesi için Anıtkabir'de kutlandı.

Gerçekleştirilen törene Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve yanında 81 şehirden ve 11 farklı ülkeden gençler geldi ve Anıtkabir'e yüründü. Atanın kabrine gelen Bakan Kasapoğlu anıta çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşını okudu.

İstanbul

19 Mayıs kutlamaları kapsamında kadim şehir İstanbul’da ise Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören gerçekleştirildi. Yapılan etkinliğe öğrenciler öğretmenler, siyasi parti temsilcileri katılım sağladı.

Mersin

Mersin'de 19 Mayıs kutlamaları ise Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleştirildi.

1919 gençten zeybek gösterisi

Mersin'e bağlı olan Erdemli ilçesinde ise 1919 genç bir araya gelerek '19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda 'zeybek' oynayarak renkli görüntülere neden oldu.


Oynanan zeybek gösterisinden sonra oluşturulan Atatürk'ün imzası silüeti kendisine hayran bıraktırdı.

Bingöl

Bingöl’de ise vatandaşlar ve öğrencilerin 200 metre uzunluğunda bir kuyruk oluşturdu. Türk bayrağı taşınılarak yapılan kuyrukta birçok kişi Çapakçur Viyadüğünden Şehir Stadyumu'na gelene kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Adana

Kutlama ve etkinliklerin yapıldığı şehirlerden birisi olan Adana’da ise, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde öğrenciler renkli gösterilerde bulundu.

Bilecik

19 Mayıs kutlamalarına katılan Bilecik'te ise Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Bolu

İZMİT

İzmit ise kutlamalarda vatandaşlar bir farklılık yaparak tramvayları özel olarak süsledi. Bu görsel şölene müzisyenlerde eşlik etti. Tramvayda Gençlik Marşı söylendi.

Yorumlar (0)