Yurt dışından gelenlere PCR testi zorunluluğu başlıyor!

Yarından itibaren Türkiye'ye giriş yapacak olan kişilerin PCR testlerinin negatif çıktığına dair belge sunmaları zorunlu olacak. 

GÜNDEM 29.12.2020, 09:46
Yurt dışından gelenlere PCR testi zorunluluğu başlıyor!

Türkiye, koronavirüsü kontrol altında tutabilmek için yeni önlemler almaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre, yurt dışından gelenlere PCR testi zorunluluğu yarın başlıyor. 

Ülkemize deniz yolu, kara yolu ve hava yolu ile giriş yapacak olan herkesin son üç gün içerisinde uygulanmış ve negatif sonuçlanmış PCR testlerini sunması zorunlu olacak. Yarın başlayacak olan uygulama, 2021 senesinin Mart ayına kadar devam edecek. 

Hudut kapılarında da geçerli olacak

PCR testini sunma zorunluluğu, Edirne'de bulunan hudut kapılarında da yarından itibaren geçerli olacak. Hudut kapılarından kara yolu ile Türkiye'ye girmek isteyen kişilere yönelik pasaport denetimi yapılırken son üç gün içerisinde yaptırdıkları PCR testlerine dair belgeleri göstermeleri istenecek.

Sınır kapısında PCR testini sunmayan kişilerin ya geri dönmesi istenecek ya da ülkemizde kalacaklarını belirttikleri (otel, pansiyon, konut...) yerlerde izolasyon altında tutulmaları sağlanacak. 

Kalacak bir yere sahip olmadığını söyleyen kişiler ise Sağlık Müdürlüğü tarafından belirtilen yerlerde izolasyon altında tutulacak. İzolasyonun yedinci gününde testleri negatif sonuçlanmış olan kişilerin izolasyon süreleri bitmiş olacak. Testleri pozitif sonuçlanmış kişilerin tedavi süreci ile koronavirüs rehberinde yer alan talimatlara göre gerçekleştirilecek. 

Yorumlar (0)