Yurt dışı oyların sayımına başlandı: Her sandık kurulu 3-5 torba sayacak

Geçtiğimiz günlerde yurt dışı temsilciliklerinde kullanılan ve Türkiye’ye getirildikten sonra ATO Congresium’da muhafaza altına alınan oyların sayımına başlandı. Yurt dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ali Uğuz, yaptığı açıklamada her bir sandık kurulunun 3-5 torba sayacağını duyurdu.

GÜNDEM 14.05.2023, 18:45 Şeyda Gül
Yurt dışı oyların sayımına başlandı: Her sandık kurulu 3-5 torba sayacak

Yurt dışı temsilciliklerinde kullanılan ve diplomatik kuryeler eşliğinde uçakla Ankara'ya getirilen oylar ATO Congresium'da 5 kilidi bulunan bir odada korundu. Türkiye genelinde oy verme işleminin tamamlanmasıyla birlikte yurt dışından gelen seçmen oylarının da sayımına başlandı.

Ankara Ticaret Odası'nda gerçekleşen oy sayımına ilişkin yurt dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ali Uğuz’dan önemli açıklama geldi. Yurt dışında 72 ülke 15 temsilcilikte 5 bin 114 sandıkta kullanılan oyların 5 kilitli kapıda muhafaza edildiğini ifade eden Uğuz, oyları bulunduğu yerden aldığını ve sandık sayım kurulunun masalarına tek tek yerleştirildiğini söyledi.

Her sandık kurulu 3-5 torba sayacak

Oyların 1430 sanda bölündüğünü ve her bir sandık kurulunun 3-5 torba sayacağını ifade eden Uğuz, mesainin uzun süreceğini belirtti. Sayımın da uzayabileceğinin altını çizen Uğuz, yurt içinde bir saatte sayılacak sandık bize 2 saatte sayılabilir” dedi.

Uğuz, sayılan Oyların tamamlanmasının ardından biri girişi merkezine girileceğini söyledi.

Yorumlar (0)