Yüreği yanan ailelerin sesini parti müzikleriyle bastırmaya çalıştılar

PKK terör örgütü tarafından Hakkâri’de dağa götürülen evlatlarının geri gelmesini isteyen acılı ailelerin HDP il binası önünde başlattıkları 'Evlat Nöbeti' devam ediyor.

GÜNDEM 30.04.2021, 10:53 30.04.2021, 18:42
Yüreği yanan ailelerin sesini parti müzikleriyle bastırmaya çalıştılar

Şemdinli ilçesinden Hakkâri merkezindeki eyleme katılan ve evladına kavuşmak isteyen anne Necibe Çiftçi, terör örgütünün oğullarından birini şehit ettiğini diğerini ise dağa kaçırdığını anlattı.

Diyarbakır, İzmir, Hakkâri…

PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan acılı aileler birçok ilde HDP İl binaları önünde eylem yaparak çocuklarını terör örgütünden geri istiyor.

Hakkâri’de eylem yapan acılı aileler de HDP il binası önünde 7. kez eylem yaptı. HDP İl binası önünde toplanan aileler, ellerinde Türk bayrakları ve ‘Kürt-Türk kardeştir HDP kalleştir’, Kahrolsun HDP’, Kahrolsun PKK’ pankartları ile sloganlar atarak eylem yapmaya başladı.

Atılan sloganlar sırasında ailelerin sesini bastırmak isteyen HDP’liler ise hoparlörle partilerine ait seçim müzikleri çaldırdı.

“Hep beraber çocuklarımızı dağdan indirelim”

Eylem sonrasında basın açıklaması yapan ailelerin adına konuşan anne Leyla Çiftçi, çocukları dağa kaçırılan ailelere seslenerek eyleme katılmalarını ve beraber hareket etmelerini istedi.

Çiftçi, “Biz annelerin sayesinde terör örgütünün elindeki evlatlarımız kurtulacaklar. Her canlının yaşam hakkı olduğu gibi dağdaki çocuklarımızın da buna hakkı var. Biz çocuklarımızı HDP’den ve PKK’dan geri istiyoruz. Sesimizi susuramayacaksınız” dedi.

Şemdinli ilçesinden Hakkâri’deki eyleme katılan Necibe Çiftçi ise 6 yıl önce terör örgütünün zorla dağa kaçırdığı oğlu Rojhat Çiftçi’yi aramaya çıktığı sırada PKK tarafından katledilerek şehit edilen evli oğlu Sami Çiftçi’nin akıbetini sordu. 

Çiftçi, “Oğlumu 2015 yılında dağa kaçırıdılar. Kardeşini PKK’dan geri almak için çabalayan diğer oğlum da yine PKK’lı teröristlerce 2017’de şehit edildi. Köyde oturduğumuz bir gece vakti PKK’lılar bizim evi sardı. Oğlumu evden zorla alıp kardeşini onlardan istediği için ahırda infaz ettiler. Devletimizin yardımıyla inşallah diğer evladıma kavuşacağım” diye konuştu.

Yorumlar (0)