Yunanlıların ittiği 12 düzensiz göçmen Edirne’de donarak öldü 

Edirne İpsala’da yol kenarında 12 kişinin cansız bedeni bulundu. Yapılan araştırmada şahısların düzensiz göçmen olduğu, Yunanistan tarafından kıyafetleri ve ayakkabıları alınarak suya geri itildiği bildirildi. 

GÜNDEM 02.02.2022, 14:54
Yunanlıların ittiği 12 düzensiz göçmen Edirne’de donarak öldü 

Edirne’nin İpsala ilçesinde yol kenarında 12 kişinin cansız bedeni bulundu. 112 Acil ekiplerine haber verilmesi üzerine bölgeye gelen polis, jandarma ve sağlık görevlileri 12 kişinin de donarak öldüğünü belirledi. Yakınlarda bulunan ve donarak ölme riski mevcut bir kişi ise kurtarıldı. 



Göçmenler, Yunanlılar tarafından denize itilmiş 

Edirne Valiliği konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Paşaköy köyü Mandakoru mevkiinde Yunanlılar tarafından denize geri itilen 12 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır. Yakınlarda bulunan ve donma riski altında olan bir göçmen ise kurtarılarak Keşan Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Bölgede tıbbi yardıma ihtiyacı olabilecek göçmenler için arama tarama faaliyetlerimiz devam etmektedir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna üzüntüyle duyurulur.” 



“Yunan sınır birlikleri mağdura cani, FETÖ’ye müşfik” 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise konuyu Twitter hesabına taşıyarak “AB çaresiz, cılız ve insanlıktan yoksun. Yunan sınır birlikleri mağdura cani, FETÖ’ye müşfik.” yorumunda bulundu.  



Yorumlar (0)