Yunanlıların dayaktan geçirdiği göçmenlere Türkiye sahip çıktı

Yunan güçlerince Ege’de ölüme terk edilen ve Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin ölümün kıyısından aldığı 84 düzensiz göçmenin anlattıkları kan dondurdu.

GÜNDEM 03.04.2021, 12:51 04.04.2021, 11:28
Yunanlıların dayaktan geçirdiği göçmenlere Türkiye sahip çıktı

Yunan güçleri tarafından Ege Denizi’nde ölüme terk edildikten sonra Balıkesir’in Ayvalık ilçesi açıklarında Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin kurtardığı göçmenler, Yunanistan Sahil Güvenliği tarafından işkenceye tabi tutulup yarım saat boyunca dayaktan geçirildiklerini anlattılar.

“Yarım saat dayak yedik”

Yunan Sahil Güvenlik görevlilerinin yarım saat boyunca kendilerini dövdüğünü anlatan mülteciler daha sonra ise Ege’de açık sulara bırakıldıklarını belirttiler.

Elde edilen bilgilere göre Türk Sahil Güvenlik ekipleri Ayvalık ilçesine bağlı Sarımsaklı açıklarında bir grup düzensiz göçmenin lastik bot içerisinde sürüklendiği ihbarını aldı. İhbar doğrultusunda harekete geçen ekipler, 38 düzensiz göçmeni ölümün eşiğinden aldı. Denizin ortasından kurtarıldıktan sonra Ayvalık İlçesi’ne getirilen göçmenler, Yunan güçleri tarafından bindikleri botun benzin hortumu kesilerek Türk karasuları tarafına doğru itildiklerini dile getirdiler.

46 düzensiz göçmen daha kurtarıldı

Yaşanan bu olayın ardından bir ihbarı daha değerlendiren Sahil Güvenlik ekipleri, 3 bot ve 1 Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait gemi ile Ayvalık ile Midilli adası ortalarında sürüklenmekten olan göçmenleri kurtarmak için hemen harekete geçti.

Bu bölgede de 46 düzensiz göçmen denizin ortasından alınarak Küçükkuyu limanına götürüldü. Yaşadıkları durumu anlatan göçmenler, Yunan güçlerinin kendilerini dövdüğünü, 1 saat boyunca arkalarına bağlayarak çektiklerini ve denizin ortasına bırakıp gittiklerini söylediler.

Yorumlar (0)