Yunanların öldüren müdahalesi AİHM'de!

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Yunanistan tarafından geri itilen bir aile ve şiddetli müdahaleyle ölen bir sığınmacı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) yapılan 2 başvurunun işleme alındığı duyurdu. 

GÜNDEM 10.03.2020, 16:35 10.03.2020, 16:43
Yunanların öldüren müdahalesi AİHM'de!

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Yunanistan'ın sığınmacılara yönelik insan haklarını ihlâl eden uygulamalarının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşınmasına ilişkin açıklamada bulundu. 

Genel Müdürlük, Yunanistan tarafından geri itilen sığınmacı bir aile ve şiddetli müdahale sonucu yaşamını yitiren bir başka sığınmacı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) yapılan iki başvurunun mahkeme tarafından işleme alındığını bildirdi. 

Yunanistan tarafından hak ihlâllerine uğrayan sığınmacıların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurularının devam ettiği belirtilen açıklamada, "İnsan hakları hiçe sayılarak Yunanistan tarafından geri itilen bir aile ve şiddetli müdahale sonucu hayatını kaybeden bir başka sığınmacı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yapılan iki başvuru mahkeme tarafından işleme alınmış ve öncelikli görüşülmesine karar verilmiştir." denildi. 

Yorumlar (0)