Yunanlar TCG Anadolu'yu analiz etti: Şok edici!

Yunanistan Türkiye'nin yeni savaş gemisi TCG Anadolu'ya hayran kaldı: Üstünlüğü şok edici!

GÜNDEM 17.05.2020, 17:23
Yunanlar TCG Anadolu'yu analiz etti: Şok edici!

Yunan basını, Türkiye'nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu'ya hayran kaldı. TCG Anadolu'yu haberleştiren Yunan basını, Türkiye'nin ilk yerli savaş uçağı için “Üstünlüğü şok edici” değerlendirmesinde bulundu.

2020 yılı içinde Türk donanmasına katılması beklenen Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amiral gemisi TCG Anadolu, Yunanistan’ın fazla dikkatini çekti.

Yunan basınından "Üstünlüğü şok edici" yorumu

Yunan basını, Türk donanmasının amiral gemisi TCG Anadolu’ya geniş yer verdi. TCG Anadolu’nun Türk ordusunun yurtdışında operasyon yürütme yeteneğini artıracak amfibi yeteneklere sahip olduğunu vurgulayan Yunan basını, Türk uçak gemisinin fiziki ve teknik özellikleri karşısında hayranlıklarını gizleyemedi. Yunan basını, Türkiye’nin ilk yerli savaş uçağı için “Üstünlüğü şok edici” ifadelerini kullandı.

Gemide ATAK helikopterler de yer alacak

Yunan basınında TCG Anadolu uçak gemisinin özellikleri ve silah kapasitesi tek tek anlatıldı. ATAK helikopterinin de uçak gemisinde yer alacağını kaydeden Yunan basını, "ATAK da Türklerin" vurgusu yaparak helikopterin kıskandıran özelliklerine değindi.

Haberde TCG Anadolu'nun Sedef tersanesindeki görüntülerine yer verildi.

Yorumlar (1)
Hehe sanki 3 yıl önce
Güzel Güzel