Yunanistan Türk okullarını kapattı, Dışişleri tepki gösterdi!

Yunanistan'ın 4 Türk ilkokulunu kapatmasına tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, "Azınlıklar kendi okullarını kurabilir ve denetleyebilir. Yunanistan'ın kararı, Lozan Antlaşması hükümlerine aykırıdır." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 22.07.2022, 21:17 23.07.2022, 14:15 Hakan Öksüz
Yunanistan Türk okullarını kapattı, Dışişleri tepki gösterdi!

Son zamanlarda Türkiye aleyhindeki girişimlerini artıran Yunanistan, Türk okulları ile ilgili kapatma kararı verdi. Yunanistan hükümeti, Batı Trakya bölgesindeki Türk azınlığına ait olan 4 ilkokulu kapattı. 

"Yunanistan bahanelere sığınıyor"

Yunanistan'ın ilkokul kapatma kararını kınadıklarını kaydeden Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, "Bu karar, Yunanistan tarafından son yıllarda sürdürülen baskıcı politikaların bir uzantısıdır. Yunanistan'ın saldırgan politikası, eğitime de yansımıştır. Bu kararla ilgili olarak 'öğrenci sayısının azlığı' ve 'tasarruf önlemleri' bahaneleri öne sürülmüştür." ifadelerini kullandı.

"Azınlık okullarının yarısından çoğunu kapattılar"

Son birkaç yılda Yunanistan'daki azınlık okullarının yüzde 50'sinden fazlasının kapatıldığını aktaran Tanju Bilgiç, "Bu okulların, 2022-2023 eğitim sezonu için geçici olarak kapatıldığı söylense de Yunanistan'ın buna benzer politikaları yaygın bir hale almıştır. Azınlıklar kendi okullarını kurabilir ve denetleyebilir. Yunan hükümeti, azınlık ilkokullarının açılmasına yönelik talepleri de görmezden gelmektedir. Yunanistan'ın kararı, Lozan Antlaşması hükümlerine aykırıdır." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)