Yunanistan, Türk okullarında cuma namazını kısıtladı, Dışişleri’nden tepki yükseldi 

Dışişleri Bakanlığı, Yunan makamlarının, Türk azınlık okullarındaki öğrenciler ve öğretmenlere dini vecibeleri üzerinden yüklenmesi konusunda tepki gösterdi ve hatadan dönmeye davet etti. 

GÜNDEM 24.09.2021, 09:38 24.09.2021, 17:05
Yunanistan, Türk okullarında cuma namazını kısıtladı, Dışişleri’nden tepki yükseldi 

Yunan makamları, Batı Trakya’daki Türk Azınlık İlkokul, Ortaokul ve Liseleri bünyesinde eğitim gören öğrenci ve görev yapan öğretmenlere, dini vecibelerini yerine getirmeleri için hak tanımamazlık seviyesini artırdı. Özellikle cuma namazı saatlerinde namaza gidilmesini ve namaz dolayısıyla derslerin erken bitirilmesini tepkiyle karşılayan Yunan makamları karşısında Türkiye Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi. 



“Yunan makamları kısıtlayıcılığından dönmeli” 

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yunan makamlarını, Batı Trakya’daki Türk Azınlık okullarındaki öğrenci ve öğretmenlerin dini vecibelerini yerine getirmelerini kısıtlayan kararlarından dönmeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Yunanistan topraklarındaki azınlık okulları ve Yunan makamları arasında doğan ilk sorun bu değil. Yunan makamları, azınlık okullarındaki öğrenci ve öğretmen sayılarını az görerek sık sık okul kapatmaya gidiyor. Azınlık durumundaki öğrenci ve öğretmenler ise yakınlardaki diğer azınlık okuluna ya da merkezlerdeki Yunan okullarına gönderiliyor. 

Yorumlar (0)