Yunanistan tarafından Türk kara sularına gönderilen 22 sığınmacı kurtarıldı 

İzmir üzerinden Yunanistan tarafına botlarla geçmeye çalışan 22 sığınmacı, Yunanistan güvenlik güçleri tarafından Türkiye kara sularına geri itildi. Bir botun içerisinde denizin ortasında kalan sığınmacıları Türk Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı. 

GÜNDEM 22.03.2021, 11:03 22.03.2021, 13:04
Yunanistan tarafından Türk kara sularına gönderilen 22 sığınmacı kurtarıldı 

İzmir’den lastik bota binen ve Yunanistan’a, oradan da Avrupa’ya geçmeye çalışan 22 kişilik sığınmacı grubu amaçlarına yine ulaşamadı. Yunan güvenlik güçleri tarafından karaya çıkmasına izin verilmeyen ve Türk kara sularına itilen sığınmacılar Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.



İzmirliler tarafından yapılan ihbar sonucu bölgeye ulaşan sahil güvenlik ekipleri, bir bot içerisindeki kişileri kurtardı. Emniyette yapılan işlemlerin ardından sığınmacılar Göç İdaresi Müdürlüğü’ne nakledildi.

Bir bot içinde 22 kişi

Sığınmacılar çoğu kez lastik botlarla Yunanistan tarafına geçmeye çalışıyorlar. Bir lastik bot içerisine en fazla 5-6 kişinin sığacağını bilseler de en az 20-30 kişi binmekten geri kalmıyorlar. Tüm olumsuzluklara ve Yunanistan’ın kabul etmeyeceğini bilmelerine rağmen bu yollara başvuran kişiler, en sonunda Türk ekiplerince kurtarılıp Göç İdaresi’ne sevk ediliyorlar. 

Yorumlar (0)