Yunanistan ölüme itti: 6 kişi can verdi

Muğla açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türkiye karasularına geri itilen düzensiz göçmenlerden bir kadın, üç çocuk ve iki bebek olmak kaydıyla toplam altı kişi yaşamını yitirdi.

GÜNDEM 13.09.2022, 20:32
Yunanistan ölüme itti: 6 kişi can verdi

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, saat 00.10'da, Marmaris'e bağlı Kızılburun açıklarında can salları içinde bir grup düzensiz göçmen olduğuna yönelik bilgi alınması üzerine iki sahil güvenlik botu derhal görevlendirildi.

Ekipler, üç can salı içindeki 66 düzensiz göçmeni kurtardı.

Düzensiz göçmenlerden alınan bilgiler doğrultusunda, göçmenlerin Yunanistan unsurları tarafından dört can salı içinde Türkiye karasularına geri itildiklerinin aktarılması üzerine birer sahil güvenlik uçağı, botu ve helikopteri daha bölgeye sevk edildi.

Arama kurtarma faaliyetleri neticesinde yarı batık haldeki bir can salına tutunan yedi düzensiz göçmen daha kurtarıldı, bir kadın, üç çocuk ve iki bebek olmak kaydıyla toplam altı göçmenin ise cesetlerine ulaşıldı.

Yunanistan ölüme terk etti

Yarı batık vaziyetteki can salından kurtarılan göçmenlerin 18 kişi olduklarını ifade etmeleri üzerine kayıp olduğu tespit edilen ikisi bebek beş düzensiz göçmen ise aranıyor.

Düzensiz göçmenlerle gerçekleştirilen görüşmede, bahse konu şahısların İtalya'ya gitmek üzere 10 Eylül tarihinde 15 metre boyunda ahşap bir tekne üzerinde Lübnan'dan yola çıktıkları, dün Rodos Adası açıklarında yakıtlarının tükenmesi üzerine Yunanistan kolluk kuvvetlerinden yardım istedikleri, bölgeye intikal eden Yunanistan Sahil Güvenlik botlarına bindirilerek değerli eşyaları kendilerinden alındıktan sonra Türkiye karasularına yakın bir yerde toplam dört can salına bindirildikleri ve akıntıyla birlikte sürüklenmeye terk edildikleri bilgisi aktarıldı.

Yorumlar (0)