Yunanistan'ın çirkin paylaşımına Türkiye'den yanıt

Fahrettin Altun, Yunanistan İltica ve Göç Bakanı Notis Mitarakis'in, sosyal medya üzerinden ülkemize dair gerçekleştirdiği paylaşımlar üzerine, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalar yaptı. Altun, "Yunanistan'ı mültecilere karşı takındıkları insanlık dışı tavırdan bir an evvel vazgeçmeye, ülkemize yönelik asılsız, temelsiz suçlamalara son vermeye ve devlet ciddiyetine çağırıyoruz." dedi.

GÜNDEM 16.10.2022, 23:08 18.10.2022, 09:06
Yunanistan'ın çirkin paylaşımına Türkiye'den yanıt

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Yunanistan İltica ve Göç Bakanı Mitarakis'in, sosyal medya üzerinden ülkemize dair gerçekleştirdiği paylaşımlar üzerine, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalar yaptı.

"Devlet ciddiyetine çağırıyoruz"

'Ülkemizi kendileriyle karıştıran Yunanistan'ın iltica ve göçten sorumlu olan bakanı, paylaştığı yalan yanlış şeylerle Türkiye'yi zan altında bırakmaya çabalamıştır' diyen Altun, şu ifadelere yer verdi:

"Yunanistan, bu ciddiyetten uzak ve beyhude gayretleriyle, kişisel eşyalarını gasbedip hudut dışı ettiği mültecilerin fotoğraflarını paylaşırken, bu mazlumların haysiyetine dahi saygısı olmadığını bir defa daha bütün dünyaya göstermiştir. Yunanistan makamları ilk önce Frontex ile suç ortaklığı yaparak, Ege Denizi'nde boğulmasına yol açtığı bebeklerin, Meriç'te giysileri çıkartıp kemerle dövdüğü, donarak ölmesine yol açtığı insanların hesabını vermelidir. Yunanistan'ı mültecilere karşı takındıkları insanlık dışı tavırdan bir an evvel vazgeçmeye, ülkemize yönelik asılsız, temelsiz suçlamalara son vermeye ve devlet ciddiyetine çağırıyoruz."

Yorumlar (0)