Yunanistan'dan çok sert "Türk bayrağı" açıklaması!

AKPM'deki (Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi) konuşması sırasında Türk bayrağı yırtan Yunanistan'ın AP milletvekili Ioannis Lagos'a, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da tepki gösterdi.

GÜNDEM 31.01.2020, 09:48 31.01.2020, 10:54
Yunanistan'dan çok sert "Türk bayrağı" açıklaması!

Yunanistan'ın Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Ioannis Lagos meclis kürsüsünde Türk bayrağı yırtmıştı.

Türkiye'den tepkiler peş peşe gelirken, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da ülkesinin Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Ioannis Lagos'un eylemini kınadı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yunanistan, ulusal sembolleri aşağılayan tüm eylemlere karşı olduğu gibi, Türk ulusal sembolünü aşağılama eylemini de en güçlü şekilde kınıyor. Neo-Nazilerin temsilcilerinin kabul edilemez eylemleri, Yunan ve Avrupa geleneklerinden uzaktır ve Yunan toplumunun oylarıyla parlamentodan kovduğu Altın Şafak davası sanığının kendi reklamını yapma girişimidir. Neo-Naziler sadece kendilerini temsil ederler"

Ne olmuştu?

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nun "Yunan Adalarında İnsani Durum" isimli oturumunda bölgedeki göçmenlerin durumu konuşulmuştu.

Yunanistan'ın aşırı sağcı Altın Şafak Partisi'nin eski üyesi olan Yunan milletvekili Ioannis Lagos, "Kimsenin burada Yunan vatandaşlarının durumunu konuştuğunu duymuyoruz. Herkes göçmenlerden bahsediyor, Yunan vatandaşlarının hakları ne olacak?" demişti. 

Yunan vatandaşlarının yüzde 70'inin yasa dışı göçe karşı çıktığını belirten Lagos, ülke halkının göçmenler tarafından saldırılara maruz kaldığını ileri sürmüştü. 

Lagos, "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz." ifadelerini kullanmış, hemen ardından kağıttan yapılan Türk bayrağını yırtmıştı.

Skandal bir harekete imza atan Lagos, büyük tepki çekmişti. Oturumun yöneticisi, itidal çağrısı yaparak bu tür davranışlara izin vermeyeceğini kaydetmişti. 

Yorumlar (0)