Yunanistan'da muhalefet lideri Çipras'tan hükümete, 'Türkiye' çağrısı

Radikal Sol İttifak Syriza lideri Çipras, Türkiye'ye yönelik Başbakan Miçotakis'in tutumuna tepki gösterdi. Çipras, Ankara hükümeti ile diyalog içinde olunması gerektiğine vurgu yaptı.

GÜNDEM 02.03.2022, 14:18 03.03.2022, 09:12
Yunanistan'da muhalefet lideri Çipras'tan hükümete, 'Türkiye' çağrısı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları, Yunanistan Parlamentosu’nda da gündemin ana konusuydu.

Çipras’tan Ankara ile diyalog çağrısı

Yunanistan’ın ana muhalefet partisi olan Radikal Sol İttifak Syriza'nın lideri Çipras, parlamentoda yaptığı konuşmada, Başbakan Miçotakis hükümetinin dış politikasına yönelik eleştirilerde bulundu.

Diyalog kanallarının Türkiye ile açık tutulması gerektiğinin önemine dikkat çeken Çipras, "Ukrayna krizinin getirdiği istikrarsızlık ve sınıflandırma, Doğu Akdeniz ve Ege’de tansiyonun düşürülmesi hedefiyle Türkiye ile diyaloğu aktif bir şekilde talep etmemiz için önemli bir sebeptir." dedi.

"Atıl diplomasi politikası seçiminizi haklı çıkarmak adına Türkiye'nin izole edildiğine yönelik yanılsamalı açıklamanızda ısrar etmeniz oldukça yanlıştır." sözlerini kullanan Çipras, "Siz ve iktidar destekçisi basının, gelişmelerden faydalanarak Türkiye’nin, Yunanistan ile kriz çıkaracağına yönelik öngörüler paylaşması yanlıştır." açıklamasını yaptı.

Miçotakis’ten yanıt

Çipras'ın konuşmasından sonra Yunanistan Başbakanı Miçotakis, hükümetine dönük eleştirilere cevap verdi.

Miçotakis, diyalog kapısını Türkiye ile kapatmadığını ve her zaman Ankara ile diyaloğa açık olduğunu öne sürdü.

Yorumlar (0)