Yunan vekil: İtiraz etmeyin, Türkiye süper güç!

Yunan milletvekili Liana Kanelli, Türkiye'nin bölgesel anlamda süper güç haline geldiğini ve buna kimsenin itiraz edemeyeceğini söyledi. 

GÜNDEM 07.09.2020, 12:10 07.09.2020, 12:13
Yunan vekil: İtiraz etmeyin, Türkiye süper güç!

Yunan milletvekili Liana Kanelli, katıldığı bir televizyon programında Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu.

KKE (Komunist Partisi) Milletvekili Kanelli, ülkesinin Fransa'ya güven duymakla ciddi bir hata yaptığını iddia etti.

"Bizi sevdikleri için yanaşmıyorlar"

Kanelli, hiçbir ülkenin Yunanistan'ı sevdiği için kendilerine yanaşmadığını ve kimsenin Yunanistan'ın çıkarları için ölüp bitmediğini söyledi.

Yunanistan ile Fransa arasında ittifak kurulması için sloganlar atıldığını kaydeden Kanelli, eskiden Fransa'nın cumhurbaşkanı olan Valéry Giscard d'Estaing'in Yunanistan'a gelmesi için önündeki ağaçların kesildiğini belirtti.

"Türkiye'yi süper güç haline getirenler var"

Kanelli, Türkiye konusunda iletişim yanlışı yapıldığını ileri sürerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sultan" ilan edildiğini söyledi.

Türkiye'nin bölgesel anlamda süper güç haline geldiğini aktaran Kanelli, Türkiye'yi büyük güçler ile Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) bu hale getirdiğini kaydetti.

"İncirlik'teki kimyasal silahlar gözden kaçırılıyor"

Kanelli, Türkiye ekonomisinin güçsüz olduğuna dair söylemlere karşı çıkarak, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) İncirlik'te bulunan kimyasal silahlarının gözden kaçırıldığını ifade etti. 

Asıl dikkate alınması gereken konunun "kimyasal silahların İncirlik'te kalmaya devam edip etmeyeceği" ya da "Yunanistan'ın Araksos Üssü'ne gelip gelmeyeceği" olduğuna dikkat çeken Kanelli, Türkiye'ye hangi paralelden neresinin verileceğinin pazarlık edildiğini söyledi. 

"Yunanistan sadece adalar ülkesi değil"

Kanelli, Yunanistan'ın adalar ülkesi olduğunun söylendiğini ve adaların anakaraya olan uzaklıklarının tartışıldığını belirterek, buna karşı çıktı.

Yunanistan'ın hem adalardan hem de anakara parçasından meydana geldiğine işaret eden Kanelli, Türkiye'yi Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) süper güç yaptığını yineledi.

"Sınırlarımız tartışma meselesi olmasın"

Kanelli, KKE (Komunist Partisi) olarak "Yunanistan'ın sınırlarının tartışma meselesi haline gelemeyeceğini" söylediklerini ve bu doğrultuda hamlede bulunulması gerektiğini ifade etti. 

Yorumlar (0)