Yunan sınırında herkes ona yol açtı!

GÜNDEM 08.03.2020, 13:47
Yunan sınırında herkes ona yol açtı!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde sığınmacı kadınlar "kapıları açın" eylemi düzenledi. Göçmen erkekler ise Barbar Yunan güvenlik güçlerine "kadın ve çocuklarımızı koruyun" sloganları attı.

Avrupa'ya gitmek için Pazarkule Sınır Kapısında bekleyen düzensiz göçmen ve sığınmacı kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tampon bölgede "kapıları açın" eylemi düzenledi.

Yunanistan'ın kapıları açacağı umuduyla Pazarkule Sınır Kapısı yakınında toplanan göçmenlerin ve sığınmacıların bekleyişi devam ediyor.

Kadın ve çocuk sığınmacılardan oluşan kalabalık grup, ellerinde Türkçe, İngilizce, Arapça, Yunanca dövizlerle tampon bölgeye doğru yürüyüşe geçti.

Burada İngilizce "Kapıları açın", "Avrupa lütfen kapıları aç" sloganları atan kadınlara, erkeklerin "kadın ve çocuklarımızı koruyun" dövizleriyle destek verdiği görüldü.

Günlerdir Yunan güvenlik güçlerinin acımasızca saldırısına uğrayan göçmenler ve sığınmacılar, kadın ve çocukları alandan uzak tutmaya çalışmış, Yunan asker ve polislerin saldırılarında yetişkin erkeklerin bir kısmı yaralanmıştı.

Göçmen ve sığınmacılara karşı yoğun gaz, ses bombası, tazyikli su ve plastik mermi ile müdahalede bulunan Yunan güvenlik güçlerinin son olarak plastik mermileri çivi ile güçlendirdiği ortaya çıkmıştı.

Kadınlarını ve çocuklarını Türk tarafında tutarak Yunan güvenlik güçlerinden korumaya çalışan erkek göçmen ve sığınmacılar bugün ön safı kadınlara bıraktılar.

Erkeklerin oluşturduğu koridordan mağrur bir şekilde geçen kadınlar, alkışlarla desteklendi.

Kadınlar bir süre devam ettirdikleri eylemin ardından kaldıkları çadır alanına döndü.

Yorumlar (0)