Yunan medyası: Kazanan Türkiye oldu

Her fırsatta Türkiye'nin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UHM) ile yaptığı anlaşmadan rahatsızlığını dile getiren ve bu konuyu Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler (BM) ve hatta ABD Başkanı Donald Trump'a taşıyan Yunanistan sonunda yenilgiyi kabul etti.

GÜNDEM 17.02.2020, 08:49
Yunan medyası: Kazanan Türkiye oldu

Ankara ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında 27 Kasım 2019 tarihinde imzalanan "deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına dair mutabakat muhtırası" Doğu Akdeniz'de, Türkiye ile Libya arasında Münhasır Ekonomik Bölge sınırları oluşturmak adına ilk adım atılmıştı.

Yunan medyası, Birleşmiş Milletler'den ümidini kesti!

Türkiye ile Libya UMH arasında imzalanan anlaşmadan rahatsızlık duyan Yunanistan, Birleşmiş Milletler'e yaptığı itirazdan da sonuç alamadı. Yunan basını, "Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmadan doğan yeni Münhasır Ekonomik Bölge sınırlarını kabul edecek" diyerek kazan ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.

Türkiye'yi BM'ye ve AB'ye şikâyet etmişlerdi

Türkiye ile Libya arasında imzalanan 'Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakatı' muhtırasından duyduğu rahatsızlığı her fırsatta dile getiren Atina yönetimi, ilk olarak Libya Büyükelçisi Muhammed Yunus Menfi'yi sınır dışı etmiş daha sonra da Türkiye'yi AB (Avrupa Birliği) ve BM'ye (Birleşmiş Milletler) şikâyet etmişti. "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakatı" anlaşmasının kötü niyetle yapıldığını iddia eden Yunanistan, anlaşmanın bölgede istikrarsızlığa neden olacağını iddia etmişti.

Yunan medyasından itiraf: Kazan Türkiye oldu!

Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini, bugün manşetinde Türkiye ile Yunanistan arasında krize sebep olan Libya anlaşmasına değindi. Kathimerini gazetesi, "Yunanistan elinden geleni yapıyor ama Birleşmiş Milletler, Türkiye-Libya arasında imzalanan anlaşmadan doğan yeni Münhasır ekonomik bölge sınırlarını kabul edecek." dedi. Kathimerini, kazanan ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti.

Mutabakat ne getiriyor?

"Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakatı"na göre Türkiye, Libya'da Ani Müdahale Kuvveti kurulmasına destek verecek.

Türkiye ve Libya ortak tatbikat ve istihbarat paylaşımında bulunacak. Kara, deniz ve hava araçları ile eğitim üsleri tahsis edilebilecek.

Ayrıca Ortak Savunma ve Güvenlik İş Birliği Ofisi de kurulabilecek.

Yorumlar (0)