Yunan komutandan itiraf gibi sözler: Mahvoluruz

Yunanistan’ın eski Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Türkiye ile savaşa girmenin kendileri açısından büyük bir yıkım olacağını dile getirerek, “Böyle bir durumda kimse bize yardım etmez. 100 yıl geriye gideriz. Mahvoluruz” dedi. 

GÜNDEM 04.10.2022, 16:46
Yunan komutandan itiraf gibi sözler: Mahvoluruz

Son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilime ilişkin Yunanistan’ın eski Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis’ten dikkat çeken bir açıklama geldi. Türkiye ile olası bir çatışma durumunda hiçbir Batı ülkesinin kendilerine yardım etmeyeceğini dile getiren Apostolakis, kışkırtıcı söylemlerden vazgeçilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

“Kimse bize yardım etmez”

‘Parapolitika’ isimli radyoya demeç veren Evangelos Apostolakis, “Şu an önemli savunma ittifakları oluşturuyor gibi gözüküyoruz. Ancak önümüzde bir Ukrayna örneği var. Batılı güçler şu an sözde Ukrayna’yı destekliyor. Peki, sahada savaşan kim? Bu çilelerle baş başa kalan kim? Yunanistan’ın durumu da bundan farklı olmaz. O halde biz bu anlayışla devam edemeyiz. Türkiye ile olası bir çatışma durumunda kimse bize yardım etmez” şeklinde konuştu. 

“Bu savaş bizi 100 geriye götürür”

Yunanistan’ın savaşa girmesi halinde Batılı müttefiklerin buna dâhil olmayacağını savunan Apostolakis, “Hadi diyelim bizi desteklediler, sırtımıza vurup ‘Haklısınız’ dediler. Bazı silah sistemleri de gönderdiler. Bunların hepsini olmuş varsayalım. Peki, biz bir başımıza kaldıktan sonra sonuç ne olacak? Bu savaş bizi 100 yıl geriye götürür. Mahvoluruz. Askerlerimizi, masum insanlarımızı kaybederiz. Burada önemli olan şey, gerginliği o boyuta taşımamaktadır. Savaşların kazananı olmaz. İki taraf da bu durumdan çok zararlı çıkar” dedi.

Yorumlar (0)