Yunan'ın yaptığı, Türk'ün yaptığı!

Yunan güvenlik güçleri uluslararası hukuku çiğneyerek göçmenlerin sığınma talebine ses bombası, göz yaşartıcı bomba, çivi ile güçlendirilmiş plastik mermi ve bazen de gerçek mermi ile karşılık verirken Türk güvenlik güçleri, bekleyiş sırasında çocuklar ağlamasın diye gezmeye çıkarıyor. Yunan'ın ağlattığı bebek ve çocukları, Türk teselli etmeye çalışıyor.

GÜNDEM 08.03.2020, 16:37 08.03.2020, 17:02
Yunan'ın yaptığı, Türk'ün yaptığı!

Edirne’de Pazarkule ile Kastanies Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgede, Avrupa'ya geçmek isteyen düzensiz göçmenlere ve Suriyeli sığınmacılara sert müdahalede bulunan ve ölümlere neden olan Yunan güvenlik güçleri, kadın-çocuk demeden kalabalığın üzerine tazyikli su sıkıyor, gaz bombası ve ses bombası atıyor, çivi ile güçlendirilmiş plastik mermi sıkıyor, zaman zaman da gerçek mermi kullanıyor.

Tüm uluslararası hukuku çiğneyerek göçmenlerin sığınma taleplerini kabul etmeyen ve bununla da yetinmeyerek ölüm ve yaralanmalara neden olan geri itmelerde bulunan Yunan güvenlik güçleri, deniz üzerinden Avrupa'ya geçmeye çalışan göçmen ve sığınmacılara ait şişme botları da zıpkınlarla delerek, içindeki çocuk ve kadınlarla birlikte deniz ortasında ölüme terk ediyor.

Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından sularda ölüme terk edilen göçmenler ise Türk sahil güvenliği arayarak yardım istiyor. Deniz ortasında yaşam mücadelesi veren göçmen ve sığınmacılar, Türk sahil güvenlik unsurları tarafından bulundukları yerden son anda alınarak Türkiye tarafına getiriliyor.

Yunan asker ve polisinin sert müdahalesi sırasında yaralananlara da karada Türk acil sağlık ekipleri tarafından müdahale ediliyor. Yunan zaliminden canı yanan bebek ve çocukları, Türk sağlık personeli tedavi ve teselli ediyor.

Canı sıkılmasın diye gezmeye çıkardı

Yunan tarafında barbarlığın bini bir para iken Türkiye askeri, polisi, jandarması, sağlıkçısı ve kısaca tüm personeliyle göçmenlerin insani şartlarda Avrupa'ya geçiş yapmaları için çaba sarf ediyor.

Edirne’de Pazarkule ile Kastanies Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgede ağlayan 3 yaşındaki mülteci çocuğu gezdirerek susturmaya çalışan kadın komutan da onlardan biri.

Avrupa ülkelerine gitmek için geldikleri Pazarkule Sınır Kapısı'ndan geçen mülteciler, tampon bölgede Yunanistan'a geçebilmek için bekleyişlerine devam ediyor. Yunanistan güvenlik güçleri yakaladıkları mültecileri Türkiye'ye geri iterken, Türk askerleri, polisleri, jandarması ve tüm görevli personeller dünyaya adeta insanlık dersi veriyor.

Türk personelleri, tampon bölgede bekleyen mültecilerin güvenliğini ve temel ihtiyaçlarını karşılayıp, sağlık kontrollerini yapıyor.

Tampon bölgede annesi ile yemek kuyruğunda bekleyen ve ağlamaya başlayan 3 yaşındaki mülteci çocuğu anne şefkatiyle elinden tutarak gezdiren şanlı Türk jandarması mensubu kadın komutan hem dikkatleri üzerine çekiyor hem de gönülleri fethediyor.

Sözde medeniyetin beşiği Avrupa'nın bir parçası olan barbar Yunanistan'ın hem uluslararası hukuku çiğneyişi hem de insanlığın yüz karası müdahaleleri ise sertliğini artırarak sürüyor.

Yorumlar (0)