Yunan'ın görünmez denizaltısını bizimkiler izlerken...

Bir Yunan propagandası daha görüntülü olarak çökertildi. Yunanistan "görünmez olduğunu ve Doğu Akdeniz'deki her olup biteni kimse fark etmeden izlediğini" iddia ettiği Yunan denizaltılarının Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından anlık takip ettiği ortaya çıktı.

GÜNDEM 15.10.2020, 16:14

Yunan askeri yetkililerden bilgi alan Yunan basını, Yunanistan Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait denizaltıların "görünmez olduğunu" ve Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığına bağlı unsurlar tarafından tespit edilemediği iddiasında bulundu.

Yunanistan kamuoyunda Yunan ordusunun gücü ile ilgili algı oluşturma amaçlı hazırlanan haberlerde, Type-214 denizaltılarının görünmez olduğu, TSK'nın deniz karakol uçakları ve helikopterleri tarafından bu denizaltılarının saptanamadığı iddia edildi.

Yunan basın kuruluşları haberlerinde Type-214 denizaltılarının tüm Doğu Akdeniz'i takip ettiği ve buradaki tüm faaliyetleri tespit ettiği, bunu yaparken de TSK'nın farkında olmadığını ileri sürdü.

"TSK da dâhil kimse göremez" denilen Yunan Type-214 denizaltılarının, Türk Deniz Kuvvetlerinin hem uçar hem de yüzer unsurları tarafından Doğu Akdeniz’de sürekli takip edildiğine dair görüntüler yayımlandı.

Görüntülerde sözde görünmez denizaltıların periskopları açık biçimde seyir hâlinde olduğu görülüyor. Denizaltıların hem gündüz hem de gece görüntülendiği de dikkat çekiyor.

Güvenlik uzmanlarına göre Yunan denizaltıları, TSK tarafından kolaylıkla takip ediliyor.

Yorumlar (0)