Yunan'dan Türkiye'ye karşı S-300 hamlesi!

Yunanistan'ın envanterinde yer alan Rus S-300 hava savunma sistemlerini PMU-1 seviyesinden PMU-2 seviyesine yükseltmek için Rusya'nın kapısını çaldığı iddia edildi. Yunanistan, S-300'leri Türkiye'ye karşı Girit Adası'na konuşlandıracak.

GÜNDEM 15.09.2020, 09:12
Yunan'dan Türkiye'ye karşı S-300 hamlesi!

Türkiye'yi Doğu Akdeniz ve Ege'de uluslararası hukuka aykırı biçimde adacıklar üzerinden Antalya körfezine hapsetmek isteyen Yunanistan, envanterindeki S-300 hava savunma sistemlerinden üst seviyede yararlanmak için Rusya ile masaya oturdu.

İddia, Yunanistan merkezli DefenceNet'ten geldi. Habere göre Yunanistan, envanterinde kayıtlı Rus S-300 PMU-1 hava savunma sistemlerini PMU-2 düzeyine yükseltmek için Rusya'ya müracaat etti.

CAATSA takılır mı?

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı ve dünyanın en iyi hava savunma sistemi olarak görülen S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemine yakın bir etki gücüne erişmeyi hedefleyen Yunanistan'ın, "yeni silah alımı" değil, "mevcut silahların geliştirilmesi" politikasını benimsediği ve bu politikanın CAATSA'ya (ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele Yasası) takılmayacağı değerlendiriliyor.

Türkiye'ye karşı Girit'e konuşlandırılacak

Mevcut S-300 füze savunma sistemlerinin menzilini 150 kilometreden 200 kilometreye yükseltmek isteyen Yunanistan'ın, PMU-2 seviyesine yükselttirmek istediği S-300 hava savunma sistemlerini Türkiye'ye karşı Girit Adası'na konuşlandıracağı iddia edildi. Yunan medyası, S-300'lerin PMU-1 seviyesinden PMU-2 seviyesine çıkarılması durumunda menzil ve etkinin artacağı ve Girit’ten pek çok kritik noktaya ulaşabileceğini yorumladı.

Yunanistan ordusunun envanterine kayıtlı 2 set S-300 PMU-1 hava savunma sistemi ile 96 adet 48N6E1 füzesi var.

Yorumlar (0)