Yunan'dan sonra Rum da kaşındı!

Yunan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos'un ardından Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis de Türkiye hakkında "saldırgan" ifadesini kullandı. Anastasiadis, Türkiye ve Türk tarihi hakkında sıkça çirkin çıkışlar yapan Mustafa Akıncı'nın yeniden seçilmesi arzusunu dolaylı olarak dillendirdi.

GÜNDEM 07.06.2020, 12:29
Yunan'dan sonra Rum da kaşındı!

Türkiye'yi provoke edecek skandal bir açıklama yapan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Türkiye'nin son zamanlarda oldukça agresif davrandığını belirterek, Türkiye ile askerî çatışmaya hazır olduklarını söylemişti.

Yunan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos'un bu açıklamasının benzeri Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'ten geldi.

Rumlar, Mustafa Akıncı'nın kazanmasını istiyor

Birleşme müzakerelerinin yeniden başlaması ile ilgili konuşan Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, bunun için ekim ayındaki KKTC Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunu şart koştu.

Politico dergisine gündemi yorumlayan Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın seçimi kazanmasını istediğini üstü kapalı dillendirdi.

Ekim ayında Kıbrıslı Türklerin sandık başına gideceğini hatırlatan Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, "Mustafa Akıncı yeniden cumhurbaşkanı seçilirse, Kıbrıs adasının iki yakası arasındaki yeniden birleşme müzakereleri kesinlikle devam edebilir" diyerek Mustafa Akıncı'nın kazanması isteğini dolaylı olarak ifade etmiş oldu.

Rum lider haddini iyice aştı

Politico dergisinin bir sorusu üzerine Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini değerlendiren Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, bölgede olduğu değerlendirilen doğal gaz yataklarının adil bir şekilde bölünmesi şartını koşarak, "Ankara, enerji arama hakkımızı tanıması durumunda Kıbrıslı Türklere gaz gelirlerinden pay verebiliriz." dedi.

Doğu Akdeniz'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Türkiye'nin haklarını görmezden gelen ve tek taraflı haksız girişimlerde bulunan Rum Kesimi'nin Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, konuşmasında haddini de aşarak, "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki saldırgan davrandığını ve bu saldırganlığını azaltmaması durumunda AB üyeliğine aday olma statüsünü kaybetmesi gerektiğini" savundu.

Yeni ruhsat sahaları açıklanmıştı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, BM'ye (Birleşmiş Milletler) bildirilen Doğu Akdeniz'deki deniz sınırları içinde, TPAO'nun (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) sismik araştırma ve sondaj ruhsat başvurusunda bulunduğu yeni ruhsat sahalarını gösteren haritayı geçtiğimiz günlerde uluslararası kamuoyu ile paylaşmıştı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Akdeniz'de Türk karasuları dışında sahip bulunduğu, pafta numaraları belirlenmiş ruhsat sahalarında 7 adet ilave petrol sahası için başvuruda bulunmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin kararı 30 Mayıs'ta Resmî Gazete'de yayımlanmıştı.

Yorumlar (0)