Yunan büyükelçi haddini aştı… Türkiye’ye ağır ithamlar!

2005-2009 yılları arasında Yunanistan’ın ABD büyükelçisi olarak görev yapan Alexandros Mallias, Kathimerini gazetesinde yer alan makalesinde Türkiye’ye ağır ithamlarda bulunarak, “Türkiye’nin NATO’da yeri var mı?” diye sordu.

GÜNDEM 28.06.2022, 17:08
Yunan büyükelçi haddini aştı… Türkiye’ye ağır ithamlar!

NATO’nun en büyük ikinci ordusuna sahip Türkiye’yi hedef alan bir yazıya imza atan Mallias, ittifak içindeki son durumu değerlendirdi. Kathimerini gazetesinde yer alan makaleye “Türkiye’nin NATO’da yeri var mı?” başlığını atan Alexandros Mallias, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO’daki amacı ne? Yunan adalarında ortaya çıkan sorun bir kez daha mı dile getirilecek? Tedirginlik yaşamalı mıyız?” ifadelerine yer verdi. 

Türkiye’ye yönelik ağır ifadeler

Türkiye’nin NATO içindeki pozisyonunu mutlaka tartışmak zorunda olduklarını yazan Mallias, bu konudaki umudunu hala koruduğunu ifade etti. Türkiye’yi Kıbrıs, Suriye ve Libya’da ‘işgalci’ olarak niteleyerek karalamaya çalışan Mallias, köşe yazısında NATO’nun birinci maddesine de atıfta bulunarak, Türkiye’nin ihlallerde bulunduğu öne sürdü. 

Ege adalarının silahlandırılmasına değinmedi

Türkiye’yi hedef almaya devam eden eski büyükelçi, “Türkiye; Dağlık Karabağ, Irak, Kıbrıs, Libya ve Yunanistan konusunda Birleşmiş Milletler’in kararlarını açık ve sistemik bir şekilde ihlal ediyor. Bu duruma daha ne kadar süre sessiz kalınabilir?” iddiasında bulundu. Alexandros Mallias’ın Ege adalarının silahlandırılmasına ilişkin herhangi bir yorumda bulunmaması ise dikkat çekti. Mallias, yazısının son bölümünde, “Bu kadar argümandan sonra Türkiye’nin NATO içindeki varlığı mutlaka tartışılmalı. Bu çok ciddi bir gündem olarak birlik içerisinde değerlendirilmeli” cümlelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)