Yunan basınının Ayasofya'da Kur'an okuyan öğrencilere tepkisi: "Türk’ün yeni meydan okuması"

Yunan basını, Ayasofya’da Kur’an okuyan ve hafız olan 35 öğrenciyi haberlerine konu yaptı. Yunan basın organları konu ile ilgili habere "Ayasofya'da Türk’ün yeni meydan okuması" başlığını attı.

GÜNDEM 16.05.2022, 15:32 16.05.2022, 16:44
Yunan basınının Ayasofya'da Kur'an okuyan öğrencilere tepkisi: "Türk’ün yeni meydan okuması"

Ayasofya’da Kur’an okuyan hafız öğrenciler, Yunan medyasında büyük ses getirdi. Yunan haber kaynakları, "Ayasofya'da Türk’ün yeni meydan okuması" başlığı ile haberi duyurdu.

İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören ve hafızlıklarını başarıyla tamamlayan 35 öğrenci, Ayasofya’da icazet aldı.

Hafız öğrenciler, düzenlenen törende Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetleri okudu

Yerli ve yabancı turistler o anları bir yandan cep telefonları ile kayıt altına alırken bir yandan da törene büyük ilgi gösterdiler.

"Kur'an okuyan öğrenciler ile Türk’ün yeni meydan okuması"

Ayasofya'nın yeniden cami olarak kullanılmasından rahatsız olan Yunanistan medyası, Kur'an okuyan öğrenciler ile ilgili haberi vatandaşları ile paylaştı.

Proto Thema gazetesi, "Ayasofya'da Kur'an okuyan öğrencilerle Türklerden yeni meydan okuma" başlığı ile yaptığı haberde öğrencilerin görüntüleri de paylaştı.

"Beyaz kıyafetli 35 öğrenci..."

Gazete hazırladığı haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Ayasofya'nın yeni düzenlenen pasaportlarda bulunacağını söylediği anımsatıldı.

Haberde, "Ayasofya'da Türk’ün yeni meydan okuması" ifadesi yer alırken devamında, "Dünya Miras Alanı'nın da düzenlenen törende, beyaz kıyafetli 35 öğrenci Kur'an okudu" yazıldı.

Yunanistan, Türk pasaportlarında Ayasofya’nın bulunmasına tepkili

Türkiye'nin yerli üretimi olan e-Pasaport'u birkaç gün önce tanıtılmış ve pasaportun orta sayfasında ise Ayasofya Cami’ye ait fotoğrafın yer alacağı duyurulmuştu.

Skai televizyonu, bu gelişmeyi, "Türkler büyük meydan okudu: Ayasofya, Türkiye’nin pasaportlarında cami ismiyle yer alacak" diyerek okurlarına duyurmuştu.

Yorumlar (0)