Yunan basınını ‘TCG Anadolu’ korkusu sardı! Tehdit gibi ifadeler…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin en büyük savaş gemisi olmaya hazırlanan TCG Anadolu’daki son çalışmaları havadan inceledi. Bu gelişme sonrası Yunan basınında TCG Anadolu korkusu bir kez daha ortaya çıktı. ‘Directus.gr’ isimli haber sitesi, yayımladığı haberde TCG Anadolu’yu vurmakla tehdit etti. 

GÜNDEM 25.09.2022, 11:25 26.09.2022, 09:57
Yunan basınını ‘TCG Anadolu’ korkusu sardı! Tehdit gibi ifadeler…

2022 yılının sonunda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilmesi beklenen TCG Anadolu’daki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. SİHA’ların iniş kalkış yapabileceği özel bir platforma dönüştürülecek olan dev gemi, Yunanistan’da tedirginliğe sebep oldu. Önceki gün, TCG Anadolu’daki son çalışmaları havadan inceleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yetkililerle görüşerek bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu girişimi sonrası Yunan basınında skandal haberler yayımlandı. 

“Yunan deniz ve hava kuvvetleri için oldukça kolay bir hedef”

Yunanistan’ın önde gelen haber sitelerinden ‘Directus.gr’ tarafından yayımlanan bir haberde, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla’da yapımı süren TCG Anadolu savaş gemisini havadan inceleyerek bilgi aldı. TCG Anadolu, Yunan deniz ve hava kuvvetleri için oldukça kolay bir hedef olarak görülüyor. Gemi, Doğu Akdeniz’e açılırsa Yunan denizaltıları tarafından vurulabilir. Elbette denizaltı saldırılarına karşı da kendine önlem bulması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

TCG Anadolu’nun özellikleri

231 metre uzunluğa ve 32 metre genişliğe sahip olan TCG Anadolu, 27 bin 436 tona kadar yük taşıyabilecek. Tam yük kapasitesiyle en az 20,5 knot azami sürate ve 16 knot ekonomik sürate sahip olacak. Öte yandan dev savaş gemisine hava araçları ve helikopterler de kolaylıkla iniş-kalkış yapabilecek. Gemide hava platformu ve güç aktarma sistemi de yer alacak. Gemi vasıtasıyla karaya tanklar ve zırhlı araçlar da nakledilebilecek. 

Yorumlar (0)