Yunan basınında 23 sene sonra aynı korku!

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarının ardından, general ve amiral atamaları yapıldı. Akdeniz Bölge Komutanlığına Tuğamiral Ercan Kireçtepe'nin atanması Yunan basınında geniş yer buldu. Tuğamiral Ercan Kireçtepe, 1996 Kardak çıkarmasında adadan Yunan bayrağını indiren 12 SAT komandosundan biriydi.

GÜNDEM 25.08.2019, 16:03
Yunan basınında 23 sene sonra aynı korku!

Yunan medyasının Doğu Akdeniz ile ilgili korkularına bir yenisi daha eklendi. 1996 yılında Kardak'ta Yunan bayrağını indiren SAT komandolarından biri olan Ercan Kireçtepe'nin Akdeniz Bölge Komutanı olması, Yunanlıları tedirgin etti.

Yunan gazetesi Ekathimerini konuya ilişkin haberi, "Akdeniz'deki en önemli üslerden birine Tuğamiral Ercan Kireçtepe atandı. Ercan Kireçtepe, 1996'da Türkiye ve Yunanistan'ı neredeyse savaşın eşiğine getiren Kardak çıkarmasında, SAT komandosu olarak görev yapmıştı" spotuyla verdi. FETÖ kumpas davaları mağduru olan Tuğamiral Ercan Kireçtepe, geçmişte Kardak çıkarmasını yapan 12 SAT komandosu arasında bulunuyordu.

23 yıl sonra o günü yaşadılar

Yunan gazetesi Ekathimerini, Kardak'ta Yunan bayrağını indiren Tuğamiral Ercan Kireçtepe'nin Akdeniz Bölge Komutanlığına getirilmesine dikkatleri çekerek 23 yıl sonra aynı isimle karşı karşıya geldiklerinin altını çizdi.

Yunan gazetesi Ekathimerini'nin haberinde ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Hidrokarbon arama çalışmalarına aynı kararlılıkla devam edeceğiz" sözlerine de yer verildi. Doğu Akdeniz konusunda paniğe kapılan Ekathimerini, "Doğu Akdeniz'de ne Türkiye'yi ne de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni yok sayan hiçbir proje hayata geçirilemez" sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "diktatör" hakaretinde bulundu.

Yorumlar (0)