Yunan basının gündemine oturdu! “Abdülhamit Han” bugün yola çıkıyor

Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisi olan Abdülhamid Han vazifesinin başına geçmeye hazırlanıyor. Sondaj gemisi bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılım sağlayacağı törenle beraber görev bölgesine uğurlanacak. Yunan basınında büyük bir yer kaplayan haberlerde, geminin güzergahı için farklı senaryoların incelenmeye alındığı ifade edildi.

GÜNDEM 09.08.2022, 10:00
Yunan basının gündemine oturdu! “Abdülhamit Han” bugün yola çıkıyor

Fiziki ve teknik donanımı özellikleriyle kendisinden söz ettiren “Abdülhamid Han”, denizlerde hidrokarbon araması yapacak. Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisi olan “Abdülhamid Han” ilk görevine bugün çıkacak.

Düzenlenecek törenle görev alacak

Mersin’de bulunan Taşucu Limanı'nda yapılacak olan son hazırlıklar da tamamlandı. Merakla limandan ayrılacağı günü bekleyen kişiler için sevindirici haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılım sağlamasıyla beraber Abdülhamid Han sondaj gemisi, bugün düzenlenecek olan törenle vazife başına uğurlanacak.

Dünya üzerinde sayılı, Türkiye’nin en güçlüsü

Deniz Kuvvetleri arasında en güçlü olduğu bilinen “Abdülhamid Han”, sahip olduğu teknik ve donanım özellikler sayesinde dünya üzerinde bulunan sayılı sondaj gemisi içerisinde olduğu ifade ediliyor.

Gemi 42 metre genişliğe, 38 metre uzunluğa sahip. 112 metre yüksekliği bulunan gemi kendisini görenleri hayran bıraktırıyor. 12 bin 200 metrede sondaj gerçekleştirebilme olanağı bulunan gemi de 9 kat, 200 mürettebat kapasitesi ve helikopter pisti de bulunuyor. Geminin ilk vazifesini yerine getireceği bölgenin Doğu Akdeniz olacağı düşünülüyor.

Bütün işlemler bitirildi, göreve hazırlandı

Ortalama 2,5 ay kadar Taşucu Limanı'nda duran sondaj gemisinde, güncelleme, geliştirme ve bakım çalışmalarının tamamı gerçekleştirildi. Bütün teknik çalışmalar yapıldı, ekipmanlar yerleştirildi ve sertifikalandırma işlemleri de bitirildi. Sonrasında ise gemi kırmızı-beyaza boyandı ve yüzeyine de Türk bayrağı motifi işlendi.

Yunan basınının manşetlerinde: “Abdülhamit Han”

“Abdülhamit Han”’ın bugün denizlere açılacak olması Yunan basını tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. Haberlerinde büyük bir yer verdikleri Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisi Abdülhamid Han için birbirinden farklı başlıklar atıldı.

Yunanistan’ın yerel gazetelerinden bir tanesi “Türk sondaj gemisinin üç olası rotası” başlığını attığı haberinde, sondaj gemisinin Doğu Akdeniz'de gideceği rota ile ilgili değişik senaryoların inceleme altına alındığına dair bilgilere yer verildi.

“Türkiye’nin en güçlü gemisi”

Abdülhamid Han sondaj gemisini farklı bir gazete, “Türkiye'nin en modern ve güçlü gemisi” şeklinde tanımladı.

Yunanistan merkezli olan basın kuruluşlarından birisi, "Türk sondaj gemisi 9 Ağustos gününden itibaren Akdeniz'de" başlığıyla yayınladığı haberde, 12 bin 200 metre derinlikte sondaj yapan geminin özelliklerine dikkat çekildi.

Yorumlar (0)