Yunan askerinden göçmenlere "Sizi keseceğim" hareketi!

Yunan askerlerinin meskun mahal gözetmeden ateş ettiği, bir Yunan askerinin ise göçmenlere "Seni keseceğim" hareketi yaptığı görüntülendi.

GÜNDEM 09.03.2020, 09:44 09.03.2020, 14:33

Sığınmacılara silah doğrultan Yunan askeri, zaman zaman sınır kapısına 2 kilometre uzaktaki yerleşim yerlerini düşünmeden bu yöne ateş ediyor. Sıkılan mermilerden birinin Türkiye tarafından bir vatandaşa isabet etmesi durumunda kriz kaçınılmaz.

Hedef gözeterek de ateş ediyorlar

Yunanistan askerleri zaman zaman meskun mahale doğru ateş ederken zaman zaman da hedef gözeterek sığınmacılara doğru gerçek mermilerle ateş ediyor.

Türkiye-Yunanistan kara sınırında bekleyen sığınmacılar, Yunan sınır güçlerinin göz yaşartıcı gazlı sert müdahalesinin yanı sıra zaman zaman gerçek mermilerle yapılan atışlara da hedef oluyor. Askerlerin kullandığı plastik mermilerden ise etkisini artırmak amacıyla çiviler çıkıyor.

Yunan sınır askerinin hedef gözeterek açtığı ateş sonucu çok sayıda kişi yaralanırken hayatını kaybedenler de bulunuyor.

Kimi zaman sığınmacılara silah doğrultan Yunan askeri kimi zamanda sınır kapısına 2 kilometre uzaktaki yerleşim yerlerini umursamadan bu yöne doğru ateş ediyor. Yunan askerinin açtığı ateşte bir Türk vatandaşının yorgun mermi ile yaralanması işten değil. Yorgun mermi, silahtan ateşlenen gerçek merminin havada son noktaya ulaşıp hızı sıfırlandıktan sonra yeryüzüne çekim kuvvetiyle düşmesi olarak açıklanıyor.

Görüntülere yansıdı

Yunan askerlerinin makinalı tüfeklerle hedef gözeterek sığınmacılara ateş etmesi önceki gün Anadolu Ajansı tarafından görüntülenmişti.

Askerlerin sığınmacılara karşı tüfeğine sarılması yine görüntülere yansırken 2 kilometre uzaktaki meskun mahal hesaba katılmadan ateş edilmesinin de görüntüleri kayıtlarda yer alıyor. Drone görüntülerinde ayrıca bir Yunan askerinin sığınmacılara eliyle yaptığı "sizi keseceğim" manasına gelen hareketi de bulunuyor.

Yorumlar (0)