Yüksek teknolojiyle donatıldı: Kapıkule'de güvenlik en üst seviyede

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nda kaçakçılıkla mücadele çalışmaları, kullanılan son teknoloji cihazları ile verimli ve etkin bir şekilde sürdürülüyor.

GÜNDEM 17.06.2022, 09:40 17.06.2022, 11:43
Yüksek teknolojiyle donatıldı: Kapıkule'de güvenlik en üst seviyede

Türkiye'nin Avrupa ile dış ticaretinin büyük bir kısmını yaptığı, dünyanın en yoğun sınır kapılarından olan Kapıkule, 41 bin metrekare kapalı alanı ve 333 bin metrekare sahası ile yüzlerce yolcu ve araca hizmet veriyor.

Hudut kapısında teknolojik denetim geliştirildi

Gümrüklerde yolcu ve araç kontrollerin hızlandırılması, dürüst tüccarın korunarak haksız rekabetin engellenmesi ile yasa dışı ticaretin önüne geçilmesi düşüncesiyle son senelerde Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce kayda değer yatırımların yapıldığı Kapıkule'de, birçok cihaz ve teknik sistem aktif bir şekilde kullanılıyor.

Birçok tarama, takip ve görüntüleme sistemi kuruldu

Alınan bilgilendirmelere göre, kullanılan teknolojilerin başında tren, konteyner, araç tarama sistemleri, güvenlik kamera sistemleri (CCTV), araç altı görüntüleme sistemi, plaka tanıma sistemi, yolcu görüntüleme sistemi (Terahertz), radyasyon izleme ve araç takip sistemi geliyor.

Dedektör köpekler aramalarda büyük rol oynuyor

Bunların yanı sıra narkotik dedektör köpekler, karbondioksit ölçüm cihazı, kimyasal ve uyuşturucu madde teşhis cihazı memurların yasadışı ticaretle mücadelesinde yardımcı oluyor.

Gümrük alanı, yüzlerce kamerayla izleniyor

Gerek yurt dışında ikamet eden vatandaşların kara yolunda en çok kullandığı giriş kapısı gerekse, Avrupa'ya açılan en büyük ihracat kapısı olması sebebiyle büyük bir öneme sahip olan Kapıkule'de hudut sahası güvenliği 455 kamera ile izleniyor.

Farklı alanlara yerleştirilen güvenlik kameralarından toplanan görüntülerin izlendiği merkezin güvenliği ise 7 gün 24 saat kontrol altında tutuluyor.

Yorumlar (0)