Yüksek İstişare Kurulu toplantısı sonrası açıklama

Cumhurbaşkanlığı YİK toplantısı, bugün Erdoğan başkanlığında yapıldı.

GÜNDEM 02.12.2021, 19:39 03.12.2021, 13:06
Yüksek İstişare Kurulu toplantısı sonrası açıklama

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantıda, ülkemizin, Paris İklim Anlaşması'nı TBMM'de onaylayarak sürece katılmasının akabinde meydana gelebilecek gelişmeler masaya yatırıldı.

Kurul mensupları, söz konusu toplantıda, ülkemizin, AB'nin 2050 hedeflerini kapsayan 'Avrupa Yeşil Mutabakatı'na uyum çerçevesinde ilan ettiği eylem planını müzakere etti, BM 26'ıncı İklim Değişikliği Konferansı kapsamında 2053 senesi itibarıyla uygulamaya konulması planlanan net sıfır emisyon amacına dair değerlendirmelerde bulunuldu.

Erdoğan: Sürecin içinde olmaya devam edeceğiz

İklim değişikliği ile mücadelede yaşamın her alanına etkisi olan köklü bir bakış açısı değişikliğinin de gerekmesinin üzerinde duran üyeler, iklim değişikliğine yönelik hedef, düzenleme ve politikaların bulunduğu, hazırlıkları devam etmekte olan kanuna dair görüşlerini de ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bahse konu toplantıda, iklim değişikliği hususunda ülkemizin uluslararası toplumla ortaklaşa bir şekilde sürecin içerisinde yer almaya devam edeceğini kaydederek, ülkemizin bu süreci bizzat kendi kalkınma planlarıyla insanlığın hassasiyetlerinde orta yolu bulacak olan bir anlayışla sürdüreceğini belirtti.

Yorumlar (0)