Yuh dedirten olay: 9 kız öğrenci hastanelik!

Başkentte özel bir yurtta güvenlik görevlisinin, yanlışlıkla sıktığı iddia edilen biber gazı 9 kız öğrenciyi hastanelik etti.

GÜNDEM 17.07.2019, 09:41
Yuh dedirten olay: 9 kız öğrenci hastanelik!

Edinilen bilgilere göre, Çankaya Necatibey Caddesi’nde bulunan özel bir kız öğrenci yurdunda, çok sayıda kız öğrenci gece yarısı hissettikleri gaz kokusu sonrası kendilerini dışarı attı. Kendini dışarı atan öğrencilerin tamamında mide bulantısı ve baş dönmesi rahatsızlıkları olduğu görüldü. Dışarı çıkan öğrenciler arasında baygınlık geçirenlerin olması üzerine kız öğrenci yurdu etrafına çok sayıda 112 Acil Servis ekibi ile AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi.

Olayın belirtilerine göre ilk olarak doğal gaz sızıntısından şüphe eden ekipler, yaptıkları ölçümlerde doğal gaz tesisatında hiçbir kaçak ya da sızıntı olmadığını tespit ettiler.

Tedbir amaçlı binayı tamamen tahliye eden ekipler, türünün ne olduğu tespit edilemeyen gazdan etkilenen öğrencilere ilk yardım müdahalesinde bulundular. 112 Acil Servis ekiplerinin olay yerinde müdahale ettiği öğrencilerden 9’u, durumlarının iyi olmaması üzerine ambulanslarla hastaneye götürüldüler.

Ankara'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan öğrencilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

Olay yerinde AFAD'a bağlı KBRN ekibi ölçüm yaptı

Kız öğrenci yurduna gelen AFAD'ın (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehditlere karşı müdahalede bulunan “KBRN” ekibi de maskelerle ve özel cihazlarla binaya girerek teknik ölçüm yaptı. Sağlık Bakanlığına bağlı UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ise özel kız öğrenci yurdunda incelemelerde bulunarak, öğrencilerin durumunu netleştirmeye çalıştı.

Güvenlik görevlisinin yuh dedirten ifadesi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve polis ekiplerin yürüttüğü soruşturmada kokunun kaynağı itiraf yoluyla belirlendi.

Uzun süre panik yaşanmasına, AFAD, UMKE ve polis ekipleri tarafından uzun süren inceleme ve araştırmaya rağmen ekiplere gelip durumu anlatmayan güvenlik görevlisi, polisin ifadelere başvurma sırasında itirafta bulundu.

Özel kız öğrenci yurdu binasında görevli özel güvenlik görevlisi, yanlışlıkla biber gazı sıktığını iddia etti. Sıkılanın biber gazı olduğu belirlenirken, yanlışlıkla mı sıkıldığı konusu şüpheli kaldı.

Güvenlik görevlisinin ifadesini alan polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Öte yandan yurtta kalanların kaymakamlık ve tıpta uzmanlık gibi çeşitli mesleki sınavlara hazırlanan kız öğrenciler olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)