YSK’den “sosyal medya” açıklaması: İddialara itibar etmeyin

Seçim sonuçlarına dair yapılan itirazların yasada belirtilen biçimde değerlendirildiğini dile getiren YSK Başkanı Ahmet Yener, sosyal medyada ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

GÜNDEM 17.05.2023, 16:06
YSK’den “sosyal medya” açıklaması: İddialara itibar etmeyin

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarına dair itirazlar hakkında basın toplantısı gerçekleştiren YSK Başkanı Ahmet Yener, sosyal medyada paylaşılan sandık sonuçlarına dair görsellerin YSK ile bir bağlantısı olmadığını dile getirdi. Yener'in ifadelerinden öne çıkanlar şu şekilde:

“İtirazları kanun kapsamında ele alıyoruz”

İtirazların yasada belirtilen biçimde değerlendirildiğine işaret eden Yener, ''Oy verme gününde sandıklardan alınan oy pusulaları kurul nezdinde sayılmakta ve bütün kurul üyeleri tarafından ıslak imza ile imzalanarak belgelenmektedir. İlgili dosyaların ilçe seçim kurullarına gönderilmesi siyasi parti temsilcilerinin katılım sağlamasıyla yapılmıştır. Kurulların almış olduğu kararlara yönelik tarafların YSK'ya itiraz etme hakları bulunmakta olup mecliste grubu olan 5 siyasi partinin temsilcisi de katılım sağlayabilmektedir. YSK, kendisine iletilen bu itirazları yasanın bize ilettiği süreler içinde ele alarak sonuçlandıracağız” dedi.

“İtibar edilmemeli”

Sosyal medyada ortaya atılan iddiaları değerlendiren Yener, “Sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan görsellerin YSK ile bir bağlantısı bulunmamaktadır. Kamuoyunu yanıltmak üzere ortaya atılan asılsız iddialara itibar edilmemesi gerekmektedir. Süreç şeffaf bir biçimde sürdürülmekte ve bütün süreç içerisinde siyasi partilerimiz de bulunmaktadır'' şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)